Šebalj: 'U Dugom Selu će biti neizvjesno'

Martinski reli ove godine prikupio je više od četrdeset prijava. Ukupna dužina relija je 85 km brzinaca na dva različita brzinska ispita koji se voze u oba smjera.  Za razliku od lani, reli povezuje Martin Breg i Sesvetski Kraljevec. Startna lista otkriva standardna imena. Šebalj, Szilagy, Peljhan, Lončarić, Žakelj, itd. Svi navedeni su s turbo automobilima, a glavnu riječ sigurno će imati Šebalj i Szilagy, premda Žakelj, Lončarić i Peljhan mogu iznenaditi.

Bodovna razlika koju je nakupio Šebalj tijekom sezone ne znači u Dugom Selu ništa, pošto se vozi na njegovim domaćim stazama, no Szilagy je upravo ovdje lani slavio, tako da će njihov međusoban sraz biti zanimljiv. Rally počinje u petak 26.10. ceremonijalnim startom u 19.00 u Dugom Selu, a sportski dio u Subotu 27.10. u 8.00 na obroncima Martin Brega, te kroz sela Prozorje, Drenčec i Cerje.

Juraj Šebalj:
Martinski reli za mene je poslastica. Na ovim cestama sam zapravo učio voziti automobil, te za mene ovi brzinci imaju poseban značaj. Uz to, ovo je moj deseti nastup na Martinskom reliju. Iako smo Toni i ja već osigurali naslov prvaka za ovu godinu, pokušat ćemo dati sve od sebe pred domaćom publikom. Prema trenutnoj prognozi, najavljena je kiša. To znači da će biti neizvjesno do kraja. Ovi brzinci su mi dobro znani, no šoder i blato na skliskom asfaltu će učiniti teške uvjete. Želim se u subotu što prije ugrijati i uhvatiti dobar ritam.

Toni Klinc:
Martinski reli je s jedne strane vrlo jednostavan. Lako ga je popisati i istrenirati. S druge strane radi se o brzincima s vrlo visokim brzinskim prosjekom, gdje maksimalne brzine sežu i do 200 km/h. Sve ceste su uske, grbave, prepune haklova koji navlače pijesak i blato na cestu. Upravo je to ono što ne želite vidjeti na stazi na 150 km/h. Na većini mjesta nema mjesta pogreškama, jer je asfalt s obje strane omeđen dubokim odvodnim kanalima koje sijeku betonski mostići. Ako se tome pribroji i vrlo velik rizik puknuća gume, onda je jasno da će biti neizvjesno. U svakom slučaju ćemo dati sve od sebe.

You have no rights to post comments