Osvrt na Martinski Rally posade Šebalj - Klinc

Janosz Szilagy slavio je na 14. Martinskom reliju. Iako je najbolje krenuo, pobjedom na prva dva brzinca, sitni problemi za Mađara učinili su reli neizvjesnim do samog kraja. Uz njega, Peljhan, Šebalj i Lončarić nizali su prva vremena na brzincima. Mađar je na kraju slavio sa manje od deset sekunid ispred Šebalja, koji je na posljednjem brzincu uspio prestići Peljhana. Lončarić je završio četvrti.

Juraj Šebalj:
Ujutro sam pogriješio s odabirom guma. Uz to, krenuo sam nešto rezerviranije na prvom brzincu. Kako se staza sušila, uvjeti su postajali kompliciraniji, radi velikih razlika između suhih i blatnih dijelova. Sa kišnih guma smo nešto ranije krenuli na slikove u odnosu na konkurente, te sam se uspio adaptirati iako je vožnja po skliskim dijelovima bila dosta riskantna. Na sredini relija smo vidjeli da smo uhvatili odličan tempo i vidjeli svoju šansu. Uzeli smo pet brzinaca, i skinuli Peljhana.

Toni Klinc:
Ovogodišnji Martinski reli bio je uzbudljiv. Uz Szilagya, Peljhan i Lončarić su išli odlično. Da je bilo još malo brzinaca, vjerujem da bismo i Szilagya mogli skinuti. Ovu godinu ću svakako pamtiti po ruletu s gumama. Naime, na cestama oko Martin Brega imate nekoliko raziličitih vrsta asfalta, od koji svaki dio drugačije reagira na trkaće gume. Tako skliski dijelovi ceste zahtjevaju vrlo tvrde gume ako je suho. U tom mudrovanju smo se bolje snašli, te imali odličan tempo na suhoj podlozi. Bez obzira što nismo pobijedlii, zadovoljni smo našim vožnjama i cjelokupnom atmosferom koju je dodatno začinila brojna publika.

You have no rights to post comments