Osvrt na Martinski Rally posade Šebalj - Klinc

Objavljeno u: 03/11/2012 - 00:24 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Janosz Szilagy slavio je na 14. Martinskom reliju. Iako je najbolje krenuo, pobjedom na prva dva brzinca, sitni problemi za Mađara učinili su reli neizvjesnim do samog kraja. Uz njega, Peljhan, Šebalj i Lončarić nizali su prva vremena na brzincima. Mađar je na kraju slavio sa manje od deset sekunid ispred Šebalja, koji je na posljednjem brzincu uspio prestići Peljhana. Lončarić je završio četvrti.

Juraj Šebalj:
Ujutro sam pogriješio s odabirom guma. Uz to, krenuo sam nešto rezerviranije na prvom brzincu. Kako se staza sušila, uvjeti su postajali kompliciraniji, radi velikih razlika između suhih i blatnih dijelova. Sa kišnih guma smo nešto ranije krenuli na slikove u odnosu na konkurente, te sam se uspio adaptirati iako je vožnja po skliskim dijelovima bila dosta riskantna. Na sredini relija smo vidjeli da smo uhvatili odličan tempo i vidjeli svoju šansu. Uzeli smo pet brzinaca, i skinuli Peljhana.

Toni Klinc:
Ovogodišnji Martinski reli bio je uzbudljiv. Uz Szilagya, Peljhan i Lončarić su išli odlično. Da je bilo još malo brzinaca, vjerujem da bismo i Szilagya mogli skinuti. Ovu godinu ću svakako pamtiti po ruletu s gumama. Naime, na cestama oko Martin Brega imate nekoliko raziličitih vrsta asfalta, od koji svaki dio drugačije reagira na trkaće gume. Tako skliski dijelovi ceste zahtjevaju vrlo tvrde gume ako je suho. U tom mudrovanju smo se bolje snašli, te imali odličan tempo na suhoj podlozi. Bez obzira što nismo pobijedlii, zadovoljni smo našim vožnjama i cjelokupnom atmosferom koju je dodatno začinila brojna publika.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments