3. Rally show Santa Domenica, službena najava

Na radost mnogobrojnih ljubitelja oktana i brzine, rally sezonu u Hrvatskoj već će treću godinu za redom okruniti Rally show Santa Domenica. Entuzijasti iz jednog od najmlađih hrvatskih auto klubova, AKK Sveta Nedelja, uzeli su stvar u svoje ruke i 2010. nam po prvi put priuštili pravu zimsku makadamsku poslasticu. Bez ikakvih problema osvojili su i vozače i publiku, a razloga za to je itekako dovoljno. Veliku ulogu igra i činjenica da je posadama ova adrenalinska uživancija financijski znatno dostupnija od ostalih rally natjecanja, pa je tako Santa Domenica idelna prilika mladim vozačima za ulazak u svijet kraljice auto sporta. 

Ovoga puta show će se bodovati kao završno natjecanje Prvenstva Sjeverne lige, a osim u lov na bodove, vozači će 24. i 25. studenog krenuti i u potragu za dobrom zabavom, koje ni prethodnih godina u okolici Svete Nedelje nije nedostajalo.

Radi se o natjecanju s klasičnim mjerenjem vremena, ali i ocjenjivanjem najatraktivnijih prolazaka te najdaljeg skoka na kružnom brzinskom ispitu od 13,20 km koji će se voziti u oba smjera, u 4 prolaska, ukupne dužine nešto više od 53 km. Sama konfiguracija brzinskog ispita i ove će godine pružiti priliku vozačima da pokažu svoje umijeće, ispitaju vlastite granice i okušaju se na iznimno atraktivnoj makadamskoj podlozi.

Interes vozača za sudjelovanje u ovom zimskom izazovu raste iz godine u godinu, pa će nam tako zadnjeg vikenda u studenom pravi spektakl prirediti čak 60-ak posada iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Švedske i Srbije. Okolica Svete Nedelje vrvjet će snažnim automobilima, a stazama će juriti i vrlo atraktivna Subaru Impreza S9 WRC. Taj je automobil nekada vožen na svjetskom rally prvenstvu, a u Hrvatsku ga po prvi put u povijesti našeg auto sporta dovode Mađari Janos Szilagyi i Botond Csanyi. Uzbudljivu utrku garantira i dolazak njihovih sunarodnjaka – posada Peter Ranga/Laszlo Hideg sigurno neće razočarati u Mitsubishi Lanceru EVO IX R4.

Snažnoj konkurenciji pridonosi i višestruki slovenski prvak Darko Peljhan sa suvozačem Igorom Kacinom, a glavni pretendenti za pobjedu među automobilima s pogonom na dva kotača su posada Novak/Čar u Škodi Fabiji R2 te iznimno brzi Mađari Gabor Kiraly i Alexandra Molnar.

U lov na dobru zabavu kreću i članovi kluba domaćina, koji će se na startu pojaviti u velikom broju. Među njima će se naći i aktualni državni prvaci Juraj Šebalj i Toni Klinc (Mitsubishi Lancer EVO IX), a na Savršćaku ćemo gledati i veterana Nenada Lončarića, koji u kombinaciji s Tomislavom Pazmanom iz natjecanja u natjecanje oduševljava prisutne dinamičnom vožnjom (Subaru Impreza STI). U najjačoj će se klasi s Mitsubishi Lancerom EVO III po prvi puta okušati Daniel Vojvodić i Tajana Držić, a s nestrpljenjem se očekuju i prolasci braće Škalić u senzacionalnoj Ladi VFTS.

Nekadašnja skijaška reprezentativka Nika Fleiss upravo je na Rally showu Santa Domenica okusila čari auto sporta, a po novu dozu adrenalina dolazi s Danielom Šaškinom i ove godine.

You have no rights to post comments