3. Rally show Santa Domenica, službena najava

Objavljeno u: 06/11/2012 - 13:21 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Na radost mnogobrojnih ljubitelja oktana i brzine, rally sezonu u Hrvatskoj već će treću godinu za redom okruniti Rally show Santa Domenica. Entuzijasti iz jednog od najmlađih hrvatskih auto klubova, AKK Sveta Nedelja, uzeli su stvar u svoje ruke i 2010. nam po prvi put priuštili pravu zimsku makadamsku poslasticu. Bez ikakvih problema osvojili su i vozače i publiku, a razloga za to je itekako dovoljno. Veliku ulogu igra i činjenica da je posadama ova adrenalinska uživancija financijski znatno dostupnija od ostalih rally natjecanja, pa je tako Santa Domenica idelna prilika mladim vozačima za ulazak u svijet kraljice auto sporta. 

Ovoga puta show će se bodovati kao završno natjecanje Prvenstva Sjeverne lige, a osim u lov na bodove, vozači će 24. i 25. studenog krenuti i u potragu za dobrom zabavom, koje ni prethodnih godina u okolici Svete Nedelje nije nedostajalo.

Radi se o natjecanju s klasičnim mjerenjem vremena, ali i ocjenjivanjem najatraktivnijih prolazaka te najdaljeg skoka na kružnom brzinskom ispitu od 13,20 km koji će se voziti u oba smjera, u 4 prolaska, ukupne dužine nešto više od 53 km. Sama konfiguracija brzinskog ispita i ove će godine pružiti priliku vozačima da pokažu svoje umijeće, ispitaju vlastite granice i okušaju se na iznimno atraktivnoj makadamskoj podlozi.

Interes vozača za sudjelovanje u ovom zimskom izazovu raste iz godine u godinu, pa će nam tako zadnjeg vikenda u studenom pravi spektakl prirediti čak 60-ak posada iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Švedske i Srbije. Okolica Svete Nedelje vrvjet će snažnim automobilima, a stazama će juriti i vrlo atraktivna Subaru Impreza S9 WRC. Taj je automobil nekada vožen na svjetskom rally prvenstvu, a u Hrvatsku ga po prvi put u povijesti našeg auto sporta dovode Mađari Janos Szilagyi i Botond Csanyi. Uzbudljivu utrku garantira i dolazak njihovih sunarodnjaka – posada Peter Ranga/Laszlo Hideg sigurno neće razočarati u Mitsubishi Lanceru EVO IX R4.

Snažnoj konkurenciji pridonosi i višestruki slovenski prvak Darko Peljhan sa suvozačem Igorom Kacinom, a glavni pretendenti za pobjedu među automobilima s pogonom na dva kotača su posada Novak/Čar u Škodi Fabiji R2 te iznimno brzi Mađari Gabor Kiraly i Alexandra Molnar.

U lov na dobru zabavu kreću i članovi kluba domaćina, koji će se na startu pojaviti u velikom broju. Među njima će se naći i aktualni državni prvaci Juraj Šebalj i Toni Klinc (Mitsubishi Lancer EVO IX), a na Savršćaku ćemo gledati i veterana Nenada Lončarića, koji u kombinaciji s Tomislavom Pazmanom iz natjecanja u natjecanje oduševljava prisutne dinamičnom vožnjom (Subaru Impreza STI). U najjačoj će se klasi s Mitsubishi Lancerom EVO III po prvi puta okušati Daniel Vojvodić i Tajana Držić, a s nestrpljenjem se očekuju i prolasci braće Škalić u senzacionalnoj Ladi VFTS.

Nekadašnja skijaška reprezentativka Nika Fleiss upravo je na Rally showu Santa Domenica okusila čari auto sporta, a po novu dozu adrenalina dolazi s Danielom Šaškinom i ove godine.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments