Žakelju generalka, Prodanu PH

Završeno je 13. izdanje Porečkog rallyja na kojemu je pobjedu upisala slovenska posada Žakelj – Selan, dok je pobjedu u Prvenstvu Hrvatske ubilježila posada Prodan – Draženović.

Slovenski predstavnici Rajko Žakelj - Blaž Selan u Mitsubishiju Lanceru EVO IX od samog su starta nametnuli svoj tempo, nizali najbolja vremena na brzinskim ispitima i već polovicom dana bilo je izvjesno da će kući ponijeti trofej namijenjen pobjednicima. Čak devet najbržih vremena na brzincima od njih 13 voženih bilo je dostatno da Slovenci stignu do pobjede s gotovo minutom prednosti ispred njihovih sunarodnjaka Friderika Vajnhandla i Jake Cevca u Škodi Fabiji R2.

Peto mjesto generalke i ujedno prvo u PH pripalo je Viliamu Prodanu i Zdravku Draženoviću u Citroenu C2R2 MAX-u koji su još jednom dokazali da su ove sezone u vrhunskoj formi. Doduše, put ka trofeju olakšalo im je odustajanje Nikole Dobrile i 'Frika' Raštegorca koji su nakon pregršt problema, uključujući i 'bliski susret' s jelenom, parkirali svoj Clio Super 1600 zbog puknuća remena i otkazivanja alternatora.

Bolje sreće nisu bili niti Šebalj i Klinc. Nakon što su se privikli na 'Hord' počeli su bilježiti dobra vremena, no kardan je ovog puta bio jači. Drugo mjesto u PH ugrabili su Davor Mihelić i Mateo Butorac u Citroenu C2R2, dok se na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja popela posada Manuel Kodelja i Vedran Bužić u Cliju RS.

Na zahtjevnim istarskim cestama čak 16 posada moralo je prijevremeno završiti svoj nastup. Srećom, tek dvije zbog izlijetanja, a ostale zbog tehničkih kvarova na vozilima.

foto: Gregor Pavšič

REZULTATI:

You have no rights to post comments