Šebalj: 'Prvo dobar tempo, pa onda odustajanje u Poreču'

Ovogodišnji Porečki rally biti će zapamćen po brojnoj startnoj listi, odličnoj borbi za svaku poziciju, kiši i prvoj pobjedi Rajka Žakelja. Slovenac koji se počeo baviti automobilizmom tek prije nekoliko godina, pobijedio je bez većih poteškoća na ovogodišnjem izdanju Poreča. Iza njega poredali su se Vajnahndl, Varga i Varkony. Juraj Šebalj i Toni Klinc nisu uspjeli stići do cilja. U prvo dijelu druge etape ostali su bez kvačila, da bi nakon toga odustali na veznom sektoru radi puknuća kardana.

Juraj Šebalj:
Šteta za kvarove, mehaničari Auto Kreše dali su si zaista mnogo truda i prije i za vrijeme rallyja. Automobil smo dobro posložili i prvi brzinci dali su nam do znanja da u Fordu ima velikog potencijala. Ostvarivali smo vremena blizu samog vrha od 5.- 15. mjesta, ovisno o tipu podloge. Kako se radi o stražnjem pogonu, trebalo mi je neko vrijeme da se malo adaptiram. Drugi dan nakon shakedowna i prvih brzinaca išao sam brže i opuštenije. Obzirom da auto ima sekvencijalni mjenjač, gubitak papučice kvačila nas nije mnogo usporio, osim na startu svakog pojedinog brzinca. Ipak, kvar koji je uslijedio na etapi prema Poreču bio je ozbiljan. Naime kardansko vratilo je puklo na prirubnici kod mjenjača, što je automatski značilo da je naš nastup u tom trenu bio završen. Šteta što nismo stigli do cilja, obzirom da je ovaj nastup bio zamišljen kako jednokratan izlet. Ovako mi je ostalo malo gorkog okusa, pošto niti ja niti automobil nismo dali svoj maksimum. Vjerujem da se u ovom automobilu s još nekoliko sitnih preinaka može ići još brže, a to postaje već vrlo blizu automobila klase super 1600.

Toni Klinc:
Bio sam jako zadovoljan nastupom dok je trajao. Prelazak u drugi automobil uvijek je za nas maleni šok, obzirom da se Jura mora adaptirati na drugačiji stil vožnje, a dijelom što smo za ovaj nastup promijenili ekipu s kojom radimo. Srećom, sve je funkcioniralo dobro, što smo dokazali na nekoliko brzinaca. Ford je nešto sporiji na zavojitim brzincima (Abrami), no uz više testiranja se i to može nadoknaditi. Što su brzinci otvoreniji, to ga je jednostavnije voziti. Pri većim brzinama nije bilo problema i Jura se vrlo brzo priviknuo na novi stil vožnje, a to je "po boku". Što se tiče kvara, treba ga svakako ubrojiti u dječje bolesti, koje će biti uspješno otklonjene. Ovom prilikom bismo se htjeli zahvaliti timu Auto Krešo na sjajnom automobilu i još boljoj podršci.

You have no rights to post comments