3. Rally show Santa Domenica iz pera organizatora

Dva dana puna uzbuđenja, napetosti i iznimno dobre atmosfere su iza nas. Rally show Santa Domenica ovoga je vikenda doživio svoje treće izdanje.

Više posjetitelja no ikada i čak 79 posada na startu smjestili su ovu manifestaciju uz bok najatraktivnijim automobilističkim natjecanjima ovih prostora, a ekipa iz AKK Sveta Nedelja u potpunosti je opravdala očekivanja. Snažni automobili jurili su makadamom na sada već popularnom Savršćaku u četiri brzinska ispita, a u čak tri je vodeću poziciju uvjerljivo držala posada Ivan Čibej/Saša Bitterman. Prošlogodišnji pobjednici bili su nedostižni u Škodi Octaviji WRC, a utrku su završili s više od 54 sekunde prednosti pred drugoplasiranom slovenskom posadom Peljhan/Kacin u Mitsubishi Lanceru Evo IX.

Evo što su nam otkrili prvi Hrvati koji su na našim stazama nastupili u WRC automobilu: 'Najviše me brinula Ivanova adaptacija na auto. Na tome mu čestitam, jer se vrlo brzo snašao, a kako su odmicali kilometri, tako nam je raslo i samopouzdanje', iskren je bio Bitterman. Iako Čibeja nismo vidjeli na stazi od kraja prošle sezone, Santu Domenicu ne namjerava zaobići ni ubuduće: 'Ova je utrka postala kultna iako su bila tek tri izdanja. Raduje me iznimno velik broj prijava, ali i makadamska podloga koju volim više nego asfalt. Sljedeću sezonu odvozit ću samo ako organizatori odluče napraviti nekolicinu makadamskih rallyja. To je jedina stvar koja me može pokrenuti da krenem ponovno voziti.'Čibej je istaknuo i koliko je važno da je teren dostupan gledateljima, pa je upravo taj čimbenik naveo kao jednu od mnogobrojnih prednosti rally showa Santa Domenica. Treće mjesto pripalo je domaćinima Nenadu Lončariću i Tomislavu Pazmanu. Lonac je, kao i obično, dao sve od sebe da organizacija protekne bez problema, a našao je i dovoljno snage da ponovno priušti publici pravu uživanciju u atrakcijama kojima njegova vožnja obiluje. I ove godine mu je pripalo priznanje za najdulji skok.U najjačoj klasi po prvi put je nastupila i domaća kombinacija Daniel Vojvodić/Tajana Držić. Mjesece truda oko organizacije 3. rally showa Santa Domenica okrunili su odličnom vožnjom u Mitsubishi Lanceru Evo III, a iako im je u konačnici pripalo 9. mjesto generalke, na postolju su se našli zahvaljujući najatraktivnijoj vožnji. I ove su godine gledatelji mogli uživati u promo vožnjama. Novopečeni suvozači napuštali su rally automobile s velikim osmjehom na licu, komentirajući kako ni iduće godine neće propustiti ovakvo iskustvo.Nema sumnje da su na ovom natjecanju ostvarena vremena bila manje važna od atraktivnih prolaza kojima su vozači posjetiteljima uljepšali kraj hrvatske rally sezone i nahranili kako svoju, tako i našu želju za adrenalinom, brzinom i uživanjem u vrhunskom sportu. Nakon što su se dojmovi slegli, vozači iz pet europskih zemalja slažu se u jednom: neprospavane noći i prijeđeni kilometri bez sumnje su se isplatili.

Dapače – zaboravljeni su onog trenutka kad je počela utrka. Svoj dolazak najavili su i iduće godine, vjerovali ili ne – u još većem broju.

Foto: Hrvoje Banić / Matija Škalić/Morgan Matijević

You have no rights to post comments