Iznimno dobre ocjene za prošlogodišnji Croatia Rally

Objavljeno u: 08/01/2013 - 15:36 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Službeno objavljen pregled ocjena za rallyje prošlogodišnjeg Europskog prvenstva otkrivaju da je hrvatski rally u samom vrhu po mišljenju FIA-inih delegata.

Croatia Rallyju je, tako, dodijeljeno ukupno treće mjesto u konkurenciji 11 rallyja i to nakon zbrajanja ocjena iz nekoliko područja. Ocjenama su bili podložni sljedeći kriteriji: opća organizacija, itinerer, dokumentacija, sigurnost, mediji, tehnički segment, a posebno je istaknut i broj sudionika te postotak inozemnih posada.

Ispred Croatia Rallyja, po mišljenju FIA-inih delegata, smjestili su se Ypres Rally u Belgiji te portugalski Rallye Vinho de Madeira.

Ono što u cijeloj priči upada u oči je činjenica da dosadašnji organizatori Croatia Rallyja, MCR Sport, očito nisu narušili ugled natjecanja niti ugrozili njegovo odvijanje, što bi bili razlozi zbog kojih bi nacionalni savez (HAKS) mogao oduzeti pravo organizacije i dodijeliti ga sebi. Izvjesno je stoga da pravi razlozi očito leže negdje drugdje. Naravno, ovo nisu službeni razlozi, jer se službeni razlozi još uvijek ne znaju.

Zasad još uvijek nismo dobili službene odgovore na upit postavljen tajništvu HAKS-a. Tijekom današnjeg ćemo dana isti upit uputiti na adrese Europskog rally prvenstva te Eurosport Eventsa.

U prilogu, službene ocjene rallyja Europskog prvenstva za 2012.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments