Iznimno dobre ocjene za prošlogodišnji Croatia Rally

Objavljeno u: 08/01/2013 - 15:36 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Službeno objavljen pregled ocjena za rallyje prošlogodišnjeg Europskog prvenstva otkrivaju da je hrvatski rally u samom vrhu po mišljenju FIA-inih delegata.

Croatia Rallyju je, tako, dodijeljeno ukupno treće mjesto u konkurenciji 11 rallyja i to nakon zbrajanja ocjena iz nekoliko područja. Ocjenama su bili podložni sljedeći kriteriji: opća organizacija, itinerer, dokumentacija, sigurnost, mediji, tehnički segment, a posebno je istaknut i broj sudionika te postotak inozemnih posada.

Ispred Croatia Rallyja, po mišljenju FIA-inih delegata, smjestili su se Ypres Rally u Belgiji te portugalski Rallye Vinho de Madeira.

Ono što u cijeloj priči upada u oči je činjenica da dosadašnji organizatori Croatia Rallyja, MCR Sport, očito nisu narušili ugled natjecanja niti ugrozili njegovo odvijanje, što bi bili razlozi zbog kojih bi nacionalni savez (HAKS) mogao oduzeti pravo organizacije i dodijeliti ga sebi. Izvjesno je stoga da pravi razlozi očito leže negdje drugdje. Naravno, ovo nisu službeni razlozi, jer se službeni razlozi još uvijek ne znaju.

Zasad još uvijek nismo dobili službene odgovore na upit postavljen tajništvu HAKS-a. Tijekom današnjeg ćemo dana isti upit uputiti na adrese Europskog rally prvenstva te Eurosport Eventsa.

U prilogu, službene ocjene rallyja Europskog prvenstva za 2012.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments