Obersnel: "HAKS iznosi neistine, Grad Rijeka nije odbio Croatia Rally"

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel osvrnuo se na izjave predsjednika HAKS-a, kao i drugih službenih izvora te institucije, a u kojima se tvrdi za promjenu lokacije odvijanja Croatia Rallyja zaslužna nemogućnost Grada Rijeke da financijski pomogne u realizaciji rallyja.

Organizacija Croatia Rallyja, čini se, i dalje nastavlja mutnim putevima u kojima se vrlo teško nazire što je istina, ali zato neistine, pa čak i laži bez problema nalaze svoj put do javnosti. Praksa skrivanja rallyja od javnosti do sada je rezultirala mnogim obratima, od promjene mjesta održavanja do premještanja termina iz lipnja u rujan - sve bez pravog obrazloženja i priopćenja.

Kakvo svjetlo, pak, na rad Hrvatskog auto i karting saveza, njegovog predsjednika Matka Bolanče i tajnika Zrinka Gregureka baca činjenica da u javnosti iznose navode koje potom opovrgava gradonačelnika Grada Rijeke osobno, nije potrebno posebno isticati.

Na kraju se pitamo, je li način na koji HAKS provodi pripreme i organizaciju ovogodišnjeg Croatia Rallyja istovjetan načinu na koji se već godinama vodi hrvatski automobilizam?

U nastavku prenosimo priopćenje koje smo povodom demantija gradonačelnika Obersnela primili od press ureda bivšeg organizatora Croatia Rallyja, kažemo bivšeg jer je izvjesno da novi organizatori ovakav dopis ne bi poslali, a novi se još uvijek nisu pozabavili sitnicama kao što je press ured, internet domena, web stranica i sl.
- - - - - - - - - - - - -

Odgovor grada Rijeke na tvrdnje g.Bolanče, predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza

U razgovoru za Sportske novosti Matko Bolanča, predsjednik HAKS-a je izrekao tvrdnje na koje je grad Rijeka, njen gradonačelnik Vojko Obersnel dao odgovor. Prenosimo ga u cijelosti...

U svom interviewu za Sportske novosti, koji je napisao Miroslav Krpan, predsjednik HAKS-a, gospodin Matko Bolanča izrekao je i određene tvrdnje o sposobnosti grada Rijeke da ugosti Croatia Rally, ali i tvrdnju da Rijeka nije u mogućnosti pratiti ovaj rally. Evo njegovih citiranih riječi:

«Odlazak» ovog rally-a iz Rijeke u Poreč, prije svega je uvjetovan većim brojem vozila nego li prijašnjih godina, a kako je u cijeli projekt uključen novi promotor europskih prvenstava u rally-u, EUROSPORT, naravno i povećanim troškovima.

Iako je Rijeci još u rujnu 2012. godine ponuđen nastavak suradnje i održavanje Croatia rally 2013 na istovjetnom mjestu kao i protekle tri godine, Rijeka na žalost nije bila u mogućnosti pratiti ovaj rally, tj. kako povećanim financijskim troškovima, tako ni infrastrukturnim sadržajima.

Obratili smo se gradonačelniku Rijeke za objašenjenje Bolančinih tvrdnji. Ljubazno se odazvao i evo njegovog odgovora:

Prije svega treba istaknuti da je Grad Rijeka, nažalost, za ovakvu odluku HAKS -a informiran putem medija. Nikakvu službenu obavijest o tome nismo primili od HAKS - a, a s obzirom na trogodišnje partnerstvo na realizaciji ovoga projekta u godinama kada je prijetilo njegovo ukidanje, smatramo da bi to bilo minimalno korektno.

Nadalje, vezano uz navode predsjednika HAKS -a, gospodina Matka Bolanče, u citiranom intervjuu, moramo istaknuti da nam svakako neprihvatljiva konstatacija da Grad Rijeka ne može pratiti ovo natjecanje čak niti u povećanim potrebama. Tako će primjerice Rijeka i ove godine zajedno s Opatijom biti domaćin Porina te Konferencije i sajmova gradova JI Europe - NEXPO na kojima se očekuje i do 2000 sudionika te je sasvim sigurno da Rijeka s Opatijom i okolicom ima dovoljne kapacitete za organizaciju Croatia Rallya. O logističkoj podršci koju smo pružali ovome natjecanju možda ponajbolje govori činjenica da je Croatia Rally prošle godine proglašen trećim najboljim rallyjem u Europi čime smo zaista vrlo ponosni. U tom smislu, svakako treba naglasiti da smo na prijedlog ugovora koji nam je dostavio HAKS odgovorili nudeći potpuno iste uvjete koje smo omogućavali za organizaciju ovoga natjecanja u protekle tri godine i to u trenutku kada smo, s odgovornim odnosom prema planiranju proračuna, takav odgovor mogli dati. Naravno bili smo spremni angažirati se u daljnjem pronalaženju sponzorskih sredstava potrebnih za organizaciju ovoga natjecanja. Drugim riječima, za preseljenje Croatia Rallya iz Rijeke u Poreč razloge ne treba tražiti u mogućnostima i podršci Grada Rijeke već očito u drugim interesima HAKS -a.

You have no rights to post comments