Obersnel: "HAKS iznosi neistine, Grad Rijeka nije odbio Croatia Rally"

Objavljeno u: 30/01/2013 - 18:30 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel osvrnuo se na izjave predsjednika HAKS-a, kao i drugih službenih izvora te institucije, a u kojima se tvrdi za promjenu lokacije odvijanja Croatia Rallyja zaslužna nemogućnost Grada Rijeke da financijski pomogne u realizaciji rallyja.

Organizacija Croatia Rallyja, čini se, i dalje nastavlja mutnim putevima u kojima se vrlo teško nazire što je istina, ali zato neistine, pa čak i laži bez problema nalaze svoj put do javnosti. Praksa skrivanja rallyja od javnosti do sada je rezultirala mnogim obratima, od promjene mjesta održavanja do premještanja termina iz lipnja u rujan - sve bez pravog obrazloženja i priopćenja.

Kakvo svjetlo, pak, na rad Hrvatskog auto i karting saveza, njegovog predsjednika Matka Bolanče i tajnika Zrinka Gregureka baca činjenica da u javnosti iznose navode koje potom opovrgava gradonačelnika Grada Rijeke osobno, nije potrebno posebno isticati.

Na kraju se pitamo, je li način na koji HAKS provodi pripreme i organizaciju ovogodišnjeg Croatia Rallyja istovjetan načinu na koji se već godinama vodi hrvatski automobilizam?

U nastavku prenosimo priopćenje koje smo povodom demantija gradonačelnika Obersnela primili od press ureda bivšeg organizatora Croatia Rallyja, kažemo bivšeg jer je izvjesno da novi organizatori ovakav dopis ne bi poslali, a novi se još uvijek nisu pozabavili sitnicama kao što je press ured, internet domena, web stranica i sl.
- - - - - - - - - - - - -

Odgovor grada Rijeke na tvrdnje g.Bolanče, predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza

U razgovoru za Sportske novosti Matko Bolanča, predsjednik HAKS-a je izrekao tvrdnje na koje je grad Rijeka, njen gradonačelnik Vojko Obersnel dao odgovor. Prenosimo ga u cijelosti...

U svom interviewu za Sportske novosti, koji je napisao Miroslav Krpan, predsjednik HAKS-a, gospodin Matko Bolanča izrekao je i određene tvrdnje o sposobnosti grada Rijeke da ugosti Croatia Rally, ali i tvrdnju da Rijeka nije u mogućnosti pratiti ovaj rally. Evo njegovih citiranih riječi:

«Odlazak» ovog rally-a iz Rijeke u Poreč, prije svega je uvjetovan većim brojem vozila nego li prijašnjih godina, a kako je u cijeli projekt uključen novi promotor europskih prvenstava u rally-u, EUROSPORT, naravno i povećanim troškovima.

Iako je Rijeci još u rujnu 2012. godine ponuđen nastavak suradnje i održavanje Croatia rally 2013 na istovjetnom mjestu kao i protekle tri godine, Rijeka na žalost nije bila u mogućnosti pratiti ovaj rally, tj. kako povećanim financijskim troškovima, tako ni infrastrukturnim sadržajima.

Obratili smo se gradonačelniku Rijeke za objašenjenje Bolančinih tvrdnji. Ljubazno se odazvao i evo njegovog odgovora:

Prije svega treba istaknuti da je Grad Rijeka, nažalost, za ovakvu odluku HAKS -a informiran putem medija. Nikakvu službenu obavijest o tome nismo primili od HAKS - a, a s obzirom na trogodišnje partnerstvo na realizaciji ovoga projekta u godinama kada je prijetilo njegovo ukidanje, smatramo da bi to bilo minimalno korektno.

Nadalje, vezano uz navode predsjednika HAKS -a, gospodina Matka Bolanče, u citiranom intervjuu, moramo istaknuti da nam svakako neprihvatljiva konstatacija da Grad Rijeka ne može pratiti ovo natjecanje čak niti u povećanim potrebama. Tako će primjerice Rijeka i ove godine zajedno s Opatijom biti domaćin Porina te Konferencije i sajmova gradova JI Europe - NEXPO na kojima se očekuje i do 2000 sudionika te je sasvim sigurno da Rijeka s Opatijom i okolicom ima dovoljne kapacitete za organizaciju Croatia Rallya. O logističkoj podršci koju smo pružali ovome natjecanju možda ponajbolje govori činjenica da je Croatia Rally prošle godine proglašen trećim najboljim rallyjem u Europi čime smo zaista vrlo ponosni. U tom smislu, svakako treba naglasiti da smo na prijedlog ugovora koji nam je dostavio HAKS odgovorili nudeći potpuno iste uvjete koje smo omogućavali za organizaciju ovoga natjecanja u protekle tri godine i to u trenutku kada smo, s odgovornim odnosom prema planiranju proračuna, takav odgovor mogli dati. Naravno bili smo spremni angažirati se u daljnjem pronalaženju sponzorskih sredstava potrebnih za organizaciju ovoga natjecanja. Drugim riječima, za preseljenje Croatia Rallya iz Rijeke u Poreč razloge ne treba tražiti u mogućnostima i podršci Grada Rijeke već očito u drugim interesima HAKS -a.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments