Rally sezona započinje u Kumrovcu

Treću godinu zaredom sezona rallyja počinje u Kumrovcu. Najpoznatije selo na svijetu ugostit će posade i ljubitelje oktana 22. i 23. ožujka 2013. Organizator AK Delta sport u suradnji s Općinama Kumrovec i Zagorska Sela priprema 10 brzinskih ispita ukupne dužine 75 kilometara. Natjecanje uskim cestama Kumrovca i okolice počet će noćnim brzincima u petak 22. ožujka, a završiti u subotu 23. ožujka u kasnim poslijepodnevnim satima.

Rally Kumrovec proglašen je najbolje organiziranim rallyjem u Hrvatskoj u 2012. godini. Priznanje Hrvatskog auto i karting saveza predstavnici AK Delta sport primili su na svečanosti u Vodicama 26. siječnja. Dobivenu nagradu treba opravdati i u ovoj godini, stoga su radne verzije Posebnog pravilnika i Plana sigurnosti već dostavljene u HAKS na ovjeru. Objava Posebnog pravilnika predviđena je najkasnije do 14. veljače 2013. - mjesec dana prije posljednjeg dana prijema prijava.

Na startu 1. Rallyja Kumrovec 2011. godine našlo se 30 posada. Na prošlogodišnjoj utrci nastupile su 42. Pobjednik oba izdanja rallyja bio je mađarski vozač Janosz Szilagyi u Mitsubishi Lanceru EVO IX. Godine 2011. suvozačica mu je bila Viktoria Zejda, a lani je u ulozi navigatora nastupio Botond Csanyi.

You have no rights to post comments