Rally Kumrovec bez Šebalja

Objavljeno u: 21/03/2013 - 08:20 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Kumrovec će 22. i 23. ožujka ugostiti rally posade na startu nove automobilističke sezone. Organizator 3. Rallyja Kumrovec primio je ukupno 54 prijave vozača iz pet zemalja: Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske te Bosne i Hercegovine. Nažalost, svoj nastup je odjavio aktualni prvak Hrvatske Juraj Šebalj. Ove je godine odlučio više pažnje posvetiti marketingu nego obrani naslova. Naglasak će stoga biti na nastupu na Croatia rallyju u rujnu.

„Sve je spremno za početak utrke koja će biti više od samoga sporta, jer ovaj vikend u Hrvatskom zagorju nudi posjet prirodi, kulturno-povijesnim znamenitostima, ali i dobru zabavu. Itinerer utrke prolazi pokraj mnogih povijesnih lokaliteta poput dvoraca Miljana i Veliki Tabor, spomenika Lijepoj našoj, a startno ciljna rampa smještena je u Muzeju staro selo, ispred rodne kuće i spomenika Josipa Broza Tita. U Kumrovcu smo pripremili šator sa ugostiteljskom ponudom, u kojem će biti održan rally party za vozače i gledatelje. Tamo će biti moguće pratiti i nogometnu utakmicu Hrvatske i Srbije na velikom ekranu. Želim istaknuti vrlo dobru višegodišnju suradnju s Općinama Kumrovec i Zagorska sela, Krapinsko-zagorskom županijom, kao i Turističkom zajednicom Krapinsko-zagorske županije“ – rekao je tajnik natjecanja Edin-Dino Deljkić.

„Na startnoj listi objavljenoj u ponedjeljak našle su se 54 posade. Nažalost stiglo je nekoliko odjava, tako da na startu očekujemo 50-ak automobila, što je za naše natjecanje rekordna brojka. Što se same provedbe natjecanja tiče, ona je počela već prošlog vikenda, kada su posade upoznavale brzinske ispite. U vikendu pred nama program počinje u petak već u ranim jutarnjim satima kada se očekuje dolazak automobila u servisno parkiralište. Slijede verifikacija dokumenata i tehnički pregled, a potom shakedown i promotivne vožnje. Starna rampa na rasporedu je u 17 sati, a potom slijede i prva dva od ukupno deset brzinskih ispita. Preostalih osam brzinaca vozit će se u subotu, a utrka će završiti u 17 sati ciljnom ceremonijom“ – dodao je član organizacijskog odbora utrke Željko Štefanić ml.

„Drago mi je da se nakon pauze vraćamo na stazu. Prvi ćemo put nastupiti u Kumrovcu i mogu reći da je organizator napravio odličan rally za publiku, ali i vozače, jer su brzinski ispiti vrlo blizu jedan drugome, a i servisnom parkiralištu. S obzirom da Šebalj neće nastupiti, vidim prigodu da se Šaškin i ja upustimo u borbu za sam vrh, ali prednost ipak dajem dvostrukom pobjedniku Kumrovca Szilagyiju. Nama će trebati malo vremena da se uhodamo, a Szilagy već ima iskustva na brzinskim ispitima koji nas očekuju u petak i subotu. Teško je usporediti Kumrovec s rallyjem Dakar na kojem smo nastupili prije nekoliko sezona. Možda će biti malo manje naporno, jer sama utrka traje znatno kraće“ – najavio je svoja očekivanja Damir Bruner, suvozač Daniela Šaškina iz AK D.T. Poreč.

„Zbog posla nismo uspjeli odvojiti previše vremena za upoznavanje staze. Suvozač Zoran Harapin ispisao je poprilično debelu bilježnicu svega onoga što nas očekuje u petak i subotu na brzincima. Nadamo se da ćemo uspjeti savladati sve prepreke i uspješno stići do cilja“ – izjavio je Boro Mateša, vozač AK Zagorje – Oroslavje.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments