Links Team napada Rally Kumrovec

Objavljeno u: 22/03/2013 - 12:00 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Prvi hrvatski drift i drag tim ulazi i u rally. Drifterski as Josip Žagar – Zax od ove godine okušati će se i u rallyjaškim vodama. Domaća oktanska sezona započinje danas u Kumrovcu, i to kraljicom autosporta – rallyjem. Među već poznatim domaćim i stranim posadama pojaviti će se i još jedno poznato ime, ali ne iz rallyjaških krugova.

Josip Žagar poznatiji je hrvatskim oktanoglavcima iz drifterskih krugova gdje se protekle dvije sezone natjecao u bojama Links Teama. Sa svojim suvozačem Nikolom Miketićem Zax će napasti 75 kilometara brzinskih ispita na prvom rallyju u Kumrovcu i to u Toyoti Corolli AE86. Josipu ovo nije prvi rally u životu, nastupio je na Santa Domenici, na makadamskoj podlozi, a dobar rezultat i atmosfera oko rallyja zaintrigirali su ga da se okuša i u ovoj disciplini.

"Odlučili smo se ove sezone okušati i u rallyju. Zahvaljujući AutoPartesu, AH servisima i Fuchs mazivima, ove godine ću uz Croatian Drift Challenge voziti i Prvenstvo Sjeverne Lige i to: Kumrovec, malu Deltu i rally Sveta Nedelja. Dati ćemo sve od sebe da prvenstveno zabavimo publiku, ali i da se maksimalno izguštamo", kaže Josip.

Links Team će tako ubrojiti i rally u svoje discipline. Osim što su prije tri godine unijeli svježinu u domaći autosport ova ekipa intenzivno radi i na njegovoj promociji. Pa tako na njihovoj Facebook stranici možete pronaći upute za gledatelje kako doći do brzinaca u Kumrovcu, ali imate priliku vidjeti i javljanja uživo s mjesta događaja.

Rally Kumrovec starta danas u 17 sati u centru Kumrovca nakon kojeg se voze dva brzinska ispita, a spektakl se nastavlja u subotu ujutro od 9 sati na obroncima iznad Kumrovca u subotu s osam brzinaca. Zadnji brzinski ispit vozi se oko 15 sati. Više informacija možete pronaći na službenim stranicama rallyja ili na Facebooku Links Teama.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments