Links Team napada Rally Kumrovec

Prvi hrvatski drift i drag tim ulazi i u rally. Drifterski as Josip Žagar – Zax od ove godine okušati će se i u rallyjaškim vodama. Domaća oktanska sezona započinje danas u Kumrovcu, i to kraljicom autosporta – rallyjem. Među već poznatim domaćim i stranim posadama pojaviti će se i još jedno poznato ime, ali ne iz rallyjaških krugova.

Josip Žagar poznatiji je hrvatskim oktanoglavcima iz drifterskih krugova gdje se protekle dvije sezone natjecao u bojama Links Teama. Sa svojim suvozačem Nikolom Miketićem Zax će napasti 75 kilometara brzinskih ispita na prvom rallyju u Kumrovcu i to u Toyoti Corolli AE86. Josipu ovo nije prvi rally u životu, nastupio je na Santa Domenici, na makadamskoj podlozi, a dobar rezultat i atmosfera oko rallyja zaintrigirali su ga da se okuša i u ovoj disciplini.

"Odlučili smo se ove sezone okušati i u rallyju. Zahvaljujući AutoPartesu, AH servisima i Fuchs mazivima, ove godine ću uz Croatian Drift Challenge voziti i Prvenstvo Sjeverne Lige i to: Kumrovec, malu Deltu i rally Sveta Nedelja. Dati ćemo sve od sebe da prvenstveno zabavimo publiku, ali i da se maksimalno izguštamo", kaže Josip.

Links Team će tako ubrojiti i rally u svoje discipline. Osim što su prije tri godine unijeli svježinu u domaći autosport ova ekipa intenzivno radi i na njegovoj promociji. Pa tako na njihovoj Facebook stranici možete pronaći upute za gledatelje kako doći do brzinaca u Kumrovcu, ali imate priliku vidjeti i javljanja uživo s mjesta događaja.

Rally Kumrovec starta danas u 17 sati u centru Kumrovca nakon kojeg se voze dva brzinska ispita, a spektakl se nastavlja u subotu ujutro od 9 sati na obroncima iznad Kumrovca u subotu s osam brzinaca. Zadnji brzinski ispit vozi se oko 15 sati. Više informacija možete pronaći na službenim stranicama rallyja ili na Facebooku Links Teama.

You have no rights to post comments