Odličan rezultat opatijskih posada @ Rebenland rally Austrija

Objavljeno u: 30/03/2013 - 08:30 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Prošlog vikenda od 21. do 23. ožujka održana je uvodna utrka Mitropa Rally Cupa, Rebenland rallye u austrijskom gradiću Leutschach. Na njemu su nastupile dvije posade AK Opatija motorsport, od čega jedna liburnijska posada, Tomas Hrvatin i Damir Kuzmić u svom Renault Cliu RS te jedna buzetsko-zagrebačka Viliam Prodan i Zdravko Draženoviću svom Citroenu C2 R2.

Prvog dana rallyja, u popodnevnim satima na zanimljive i tehnički vrlo teške brzinske ispite krenulo je 65 posada. Na rasporedu je bilo 5 brzinskih ispita od toga 3 noćna. Program je nastavljen u subotu sa 4 jutarnja brzinca koji su onima odvoženima dan ranije činili polovicu rally-a. Nakon odmora u popodnevnim satima su odvožena 4 brzinca na 2 različite, jedna od 20,7 i 16,08 km po vrlo blatnjavoj, skliskoj podlozi prekrivenoj blatom, pijeskom, ponegdje i snijegom. Nakon 13 odvoženih brzinskih ispita dužine 150 km naši dečki su rally okončali na 24. mjestu ukupnoga poretka, 12. mjestu među vozilima pogonjenima pogonom na 2 kotača i 1. mjestu u svojoj klasi 8.U konkurenciji Mitropa Rally Cupa utrku su završili na 10. mjestu.

Dojmove s rally posade Hrvatin Kuzmić pročitajte u nastavku teksta…

Nakon dvije godine nastupa na domaćim stazama odlučili smo se za korak više i odlazak na natjecanja u inozemstvu. Mitropa Cup je bio logičan odabir zbog svojega formata, bodovanja i prije svega zanimljivih natjecanja. Na prvu utrku Rebenland rallye u Austriji otišli smo bez očekivanja, s namjerom da se prije svega dobro zabavimo i odvozimo što više trkaćih kilometara. Naišli smo na niz stvari koje na našim stazama jednostavno nismo susretali. brzinski ispiti na kojima vladaju gotovo nemogući uvjeti, puni šodera, blata čak i snijega i odmah smo zaključili da ovo neće biti baš lagani rally. Na tehničkom pregledu nas vraćaju zbog neispravnih nosača sjedala i već smo bili pred odlukom da spakiramo stvari i ne startamo.

Zahvaljujući pomoći našeg team menagera Igora Puža i gospodina Plascha koji nam je ustupio svoju radionu uspijevamo riješit problem. Petak startamo i nakon prva 2 brzinca zaključujemo da postižemo puno bolja vremena nego što smo sami očekivali. Isto ponavljamo nakon preostala 3. Na kraju 1. dana zauzimamo odlično 24. mjesto u ukupnom poretku i zadovoljni iščekujemo subotnje brzince. U subotu smo na prvom jutarnjem brzincu malo zaspali i konkurencija iz klase 8 nas je malo pritisnula, međutim do kraja jutarnje etape ih nekako uspijevamo držati iza sebe.

U posljednja 4 brzinca koji su činili polovicu od ukupnih kilometara rally-a ulazimo oprezno i već nakon uvodnih par kilometara smo imali mali spin unatoč kojemu smo od domaćih dečki bili brži 20-ak sekundi. Preostala 3 smo odlično odvozili i čak postavili vremena u top 20,ostavivši iza sebe popriličan broj auti za generalku sa 4 pogona. Rally smo završili na 24. mjestu. Rezultat je to koji je iznenadio i nas same kao i sve iz naše ekipe. Došli smo neopterećeni rezultatom, a na kraju je ispalo najbolje što je moglo. Zadovoljni smo prvim nastupom i puni samopouzdanja krećemo na 2. utrku, također u Austriju na Lavantall Rallye koji se vozi od 12. do 13. travnja.

Zahvalili bi se posebno Igoru Pužu i našem klubu Opatija motorsport, našim sponzorima Puž Auto, Karlovačka banka, Experience, Automatic servis, IP Studio, Stomatološka ordinacija Sorriso, Tecno Auto, Oštarija Štacion, Caffe bar Tin, Rally-Shop Si i Levis color. Ujedno koristimo priliku čestitati na ostvarenim rezultatima našim klupskim kolegama Davoru Miheliću i Mateu Butorcu koji su nastupili na uvodnom rallyu Prvenstva Hrvatske u Kumrovcu i Marinu Klanjcu koji je nastupio na prvoj utrci kronometra u Taru.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments