Dvije posade AK Opatija motorsport na Lavanttal Rallyu

Objavljeno u: 10/04/2013 - 08:29 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Od 11. do 13. travnja u okolici Austrijskog gradića Wolfsberga održat će se 2. natjecanje Prvenstva Austrije i 2. utrka koja se boduje u sklopu Mitropa Rally Cupa. Na rallyju će nastupiti i 2 posade Opatija motorsporta, Viliam Prodan/Zdravko Draženović u Citroenu C2 R2 i Tomas Hrvatin/Damir Kuzmić u Renault Cliu RS.

Rally za naše posade započinje već u četvrtak kada je na rasporedu upoznavanje brzinskih ispita, a predvečer verifikacija dokumenata. Petak ujutro je predviđen za tehnički pregled vozila i dodatno upoznavanje brzinskih ispita. Start rallyja je u 15:00 sati dok je završetak 1.etape predviđen u 20:44. Rally se nastavlja u subotu s početkom 2. Etape u 8:01 dok je cilj predviđen u 17:41.Vozi se 12 brzinskih ispita na 6 lokacija ukupne dužine 176 km od čega je 12% na makadamu. Ukupna dužina rallyja iznosi 384 km.

Izašla je Lista prijavljenih koja broji više od 100 posada. Dečki će startati sa visokim startnim brojevima 34 i 37 čime su više nego zadovoljni budući da na ovom rallyju startaju po prvi puta dok su nekim domaćim i iskusnijim vozačima dodijeljeni slabiji startni brojevi. Izgleda da je odličan nastup na Rebenland rallyu privukao pažnju domaćina koji je naše dečke gurnuo visoko na listi.

Dečkima će se na startu pridružiti i posade iz Slovenije jer se rally boduje za Prvenstvo Slovenije a po prve bodove u spomenutom prvenstvu će krenuti i Vilijam Prodan koji ove godine nastupa na 2 kolosijeka uz već otprije spomenuti Mitropa Rally Cup.

- Nakon svakojakih problema koji su nas pratili na Rebenlandu,na Lavanttal idemo uželji da nas ti problemi zaobiđu i da uđemo u borbu za vrh poretka klase 6 i automobila na prednji pogon u Mitropa cupu. Postignutim vremenima na pojedinim brzincima dokazali smo da možemo parirati jakim Slovencima i Austrijancima, no svakako s puno opreza jer se radi o zaista velikom rallyju koji se vozi na dvije podloge, asfaltu i makadamu, no nastojat ćemo se što bolje pripremit te s nestrpljenjem očekujemo povratak na Austrijske brzince, rekao je Viliam Prodan.

Tomas i Damir u Austriju putuju puni samopouzdanja nakon pobjede u klasi 8.

- Kada smo krenuli na Rebenland,jedini cilj nam je bio preći preko ciljne rampe. Lagali bi kad bi rekli da očekivanja nisu porasla ali putujemo na jedan jako teški rally i naši ciljevi ostaju isti kao i prije Rebenlanda. Preći preko ciljne rampe i pritom se dobro zabaviti i napraviti što više kilometara u visokom ritmu. Pridružuje nam se nekoliko brzih i nama vrlo zanimljivih slovenskih posada i želimo vidjeti dali se možemo nositi sa njima u ukupnom poretku, rekao je Damir Kuzmić.

Želja obje posade je da uz brzince bude veliki broj navijača za razliku od Rebenlanda koji se održao isti vikend kada i Rally Kumrovec, 1. rally za PH pa je podrška ''uživo“ izostala, uz obećanje da će se publici odužiti atraktivnim vožnjama i prolascima.

Kompletnu listu prijavljenih pogledajte na ovom linku - http://www2.bprallye.at/2013/DOK/nennliste.pdf

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments