Hrvatin-Kuzmić s optimizmom na Rally Saturnus

Ovoga vikenda od 10. do 12. svibnja održava se 3. natjecanje MRC-a, 36. Rally Saturnus. Najduži rally u kalendaru na kojem će posade uz već spomenuti MRC, loviti i europske bodove u FIA Europskom pokalu koef. 10, Centralno europskoj zoni(CEZ), nacionalnim prvenstvima Slovenije i Hrvatske.

Ukupna dužina rallyja je 373,40 km od čega 193,10 km otpada na 11 brzinskih ispita koji se voze na 6 različitih lokacija. Rally se vozi u okolici Ljubljane, a servisna zona, start i cilj rallyja bit će u okolici Sportskog centra Stožice. Na startu će se naći i posada Hrvatin – Kuzmić, članovi Opatija motorsporta. Dečki su na rally otputovali već u srijedu ujutro jer je zbog dužine brzinskih ispita upoznavanje staze bilo zakazano za srijedu i četvrtak. U petak ujutro se otvara servisna zona koja se nalazi u utrobi nogometnog stadiona Stožice i kompletna događanja se odvijaju u tom zatvorenom prostoru.

U jutarnjim satima, verifikacija dokumenata i tehnički pregled vozila te u krugu stadiona start rallyja u 16:00 sati. Slijedi zatvoreno parkiralište (parc ferme), a od 19:00 sati se po cestama oko stadiona vozi uvodni brzinac-prolog na kojem  se očekuje i više od 10.000 gledatelja. Rally se nastavlja u subotu kada dečke čeka 6 brzinskih ispita, 3 različita sa po 2 prolaska svakim. U nedjelju su na rasporedu još 4 brzinca na 2 lokacije, svaki po 2 puta. Prve posade na cilju se očekuju oko 14:30. Donosimo dojmove posade pred polazak u Ljubljanu...

Još jedan rally iz snova je pred nama. Famozni Saturnus na kojeg smo još kao klinci odlazili gledati zvijezde kojih u prošlosti nije malo nastupilo na njemu. Uvodne dvije utrke u Austriji su nam pokazale da nam ide na nepoznatom terenu i puni samopouzdanja odlazimo u Sloveniju. To ne znači da su nam apetiti porasli. U našoj prvoj sezoni na svim utrkama do kraja sezone cilj ostaje isti, završiti rally. Mislimo da zabavu i guštiranje više ne trebamo ni spominjat, a do sada je toga bilo u izobilju. Rally je vrlo dugačak i trebat će mnogo sreće i opreza za dovest se do cilja. Pošto sa ovim rallyjem zatvaramo polovicu sezone, počinjemo polako razmišljat i o ukupnom poretku gdje svakako jednu od najbitnijih stvari čini završavanje rallyja.

Kompletnu našu pozornost usmjeravamo na Mitropa cup. Pošto se Saturnus rally boduje i za Prvenstvo Hrvatske, veselili smo se susretu sa starim rivalima sa domaćih staza. Međutim, lagali bi kad bi rekli da nismo malo razočarani odazivom naših posada. Osim velikih dečki, posaada Szilagyi-Csanyi, Šaškin-Bruner, Vavika-Baumhakl, uz nas i Prodana, PH je spalo na naše klupske kolege Mihelić-Butorac, naše sugrađane Katić-Rubinić i naše legende Šamec-Šams. Tu je i Austrijanac Rumpler. Iskreno ne razumijemo, ali svako zna za sebe pa u razloge ne bi ulazili. Veselimo se druženju sa spomenutom ekipom, a smiješi nam se i visok plasman generalke PH. Malo šale, to nam je nebitno, htjeli smo samo usporediti se sa nekima iz HR i vidjeti dali nam je austrijska avantura donijela neke pomake u našoj brzini.

Nadamo se da će ovo krnje PH privući veliki broj gledatelja iz HR i da će se ponoviti HR zastave sa cilja Prebla. Osjećaj je zaista bio neponovljiv. I za kraj bi samo htjeli napomenuti da sa našim prijateljem Viliamom Prodanom na desnom sjedalu neće sjediti Zdravko Draženović koji će zbog privatnih obaveza preskočiti Saturnus, a na njegovo mjesto će uskočiti Bojan Krota, naš novi-stari član. Želimo mu dobrodošlicu, a Zdravku poručujemo da će nam falit. Toliko od nas, od sad ćemo vas iz Ljubljane izvještavat putem naše stranice na Facebooku...

Pozdrav od rally posade Hrvatin-Kuzmić

You have no rights to post comments