Vozači AK Opatija motorsporta uspješni na Saturnusu

Objavljeno u: 15/05/2013 - 11:15 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Završen je 36. Rally Saturnus koji se vozio u Ljubljani i okolici, a bodovao se za Europsko prvenstvo, Mitropa Rally Cup, Prvenstvo CEZ,  Prvenstvo Slovenije i Prvenstvo Hrvatske. Nastupilo je 70 posada iz 7 zemalja, a boje AK Opatija motorsporta branile su čak tri posade: Viliam Prodan / Bojan Krota, Tomas Hrvatin / Damir Kuzmić i Davor Mihelić / Mateo Butorac.

Rally je započeo u petak, u večernjim satima ceremonijalnim startom i superspecialom nadomak Stožica, koji je vozačima služio tek za zagrijavanje, a loše vrijeme nije spriječilo mnoge navijače da „potegnu“ do susjedne Slovenije podržati naše vozače. Subota je donijela kišu, a pred vozačima je bilo 6 vrlo zahtjevnih brzinskih ispita ukupne dužine oko 115 km. Na kraju dana u Prvenstvu Hrvatske Prodan je zauzeo izvrsno treće mjesto, dok je Mihelić bio četvrti.

- Do sada jedan od najtežih rallyja u Prvenstvu Hrvatske, iako se samo petak i subota bodovala za PH. Gotovo 120 km vrlo zahtjevnih brzinskih ispita po mokrom asfaltu bio je veoma težak zadatak. Došli smo do cilja, što nam je bilo najbitnije, ali smo se pritom teško prilagođavali uvjetima na cesti i  nismo pokazali svoj maksimum. Ipak, uzevši u obzir sve zajedno jako smo zadovoljni rezultatom – izjavili su nam Mihelić i Butorac.Hrvatin i Kuzmić su pak zbog kvara na Renault Cliu u subotu morali odustati.

-Sitan kvar, ali za nas koban. Uspjeli smo ga popraviti na brzincu i krenuti dalje, međutim u vremensku kontrolu smo kasnili više od 15 minuta i nažalost morali predati karton i podignuti bijelu zastavu. Šteta, jer smo u tom momentu zauzimali 4. mj. generalno u PH – kazao je Kuzmić. Ipak, odlučili su ne odustati i u nedjelju su ponovno krenuli po bodove u Mitropa rally cupu. Naime, na utrkama za Europsko prvenstvo primjenjuje se takozvano Super rally pravilo, prema kojem posade koje prvi ili drugi dan odustanu mogu ponovno startati sljedećeg dana. Super rally pravilo, naime, vrijedi samo za posade koje odustanu zbog tehničkih kvarova ili zbog kašnjenja u vremensku kontrolu. Odluka se pokazala ispravnom jer su na kraju završili rally i plasirali se na drugo mjesto Mitropa cupa (klasa 8).Zadnji dan se vozilo još 4 brzinska ispita, dužine 80-ak kilometara.

-Na zadnjem brzincu smo probušili gumu i tu izgubili cca minut i pol, ali nebitnih minut i pol s obzirom da nismo mogli ni naprijed ni natrag u poretku jer su nam konkurenti bili ili podosta ispred ili podosta iza. Brzinci su bili jako zahtjevni i sretni smo rezultatom koji kaže da smo završili 11. u generalnom poretku i treći među  automobilima na dva pogona u prvenstvu Slovenije, te drugi u Mitropa rally cupu, što nam donosi podosta bodova i penjanje na ljestvici MRC-a. Uglavnom, jako smo zadovoljni nastupom na ovom zahtjevnom reliju i uskoro započinjemo s pripremama za rally Velenje koji je na rasporedu već za mjesec dana.
-    
Kompletne rezultate možete pogledati na sljedećem linku https://results.omikronplus.si/live/Saturnus2013/live.html

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments