Šebalj u vodstvu u Dugom Selu foto: Josip Žagar

Šebalj u vodstvu u Dugom Selu

Objavljeno u: 25/05/2013 - 15:31 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Nakon jednog brzinskog ispita jučer i 6 završenih danas vodeću poziciju ima posada Juraj Šebalj Toni Klinc. Nažalost zadnji brzinski ispit Cerje 3 morao je biti prekinut zbog izlijetanja posade Vavika/Baumhakl.

Trenutni poredak:
1. Juraj Šebalj/Toni Klinc, AKK Sveta Nedelja
2. Janos Szilagyi /Botond Csanyi, AK Delta Sport
3. Danijel Šaškin/Damir Bruner, AK D.T.

U 6 ispita koliko se vozilo danas, Juraj Šebalj vozio je najbrže na svim ispitima i tako stekao znatnu vremensku prednost nad svojim prvim pratiteljem. Nitko ne može ugroziti poziciju ovog dvojca, za treće mjesto vodi se bitka između posada Šaškin/Bruner i Lončarić/Pazman koji se iz brzinca u brzinac izmjenjuju na tom mjestu.

Još 7 posada je do sada danas ispalo iz natjecanja. Posade Maksuti/Milanović te Šekuljica/Glad izletjele su sa staze tijekom drugog današenjg brzinca Kozinščak 2. Tijekom istog brzinca sa staze su izletili Zubić/Vlaisavljević, obzirom da se se prilikom izlijetanja nekoliko puta okrenuli preko krova posada je odvedena na preliminarni pregled u bolnicu u Zagrebu.

Na sljedećem brzincu sa staze je izletila i posada Mirić/Tomašković. Posada Puškar/Cvirn izletila je sa staze na 5. brzincu Cerje 1, a na idućem brzincu i posada Mandić/Hernaut. Osim njih nakon 5. brzinca od natjecanja je odustala i posada Habazin/Županić zbog tehničkog kvara.

IZJAVE VOZAČA NAKON 7 ISPITA

Veliko iznenađenje na ovom rally-u plasman je posade braće Škalić koji su svojom Ladom VFTS poremetili poredak vodećih Hondi, Mitsubishi-a, Subaru-a i sličnim moćnih auta i zauzeli trenutno 8. mjesto u ukupnom poretku. I sami članovi posade iznenađeni su jako dobrim ponašanjem Lade na martinskoj stazi obzirom da im inače ne odgovaraju ovakve brze staze. Ipak zabrinuti su za nastavak sezone obzirom da novca za sve utrke nedostaje.

Janos Szilgyi nije u potpunosti zadovoljan drugim mjestom, ali trudit će se do kraja poboljšati plasman i osvojiti prvo mjesto.

Juraj Šebalj kaže da vozi točno po planu i zadovoljan je. Cilj za nastavak natjecanja je zadržati svoju poziciju, pogotovo jer kiša ponovno počinje, a zna da je Janos Szilagyi jako dobar vozač po kišnim uvijetima.

Danijel Šaškin još uvijek isprobava svoj novi auto i zadovoljan je 3. mjestom i nada se da će ga zadržati bez obzira što još uvijek nije siguran na svim dionicama. U svakom slučaju želi zadržati vodeću poziciju u Prvenstvu što mu 3. mjesto na Delti osigurava.

REZULTATI:

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments