Šebalj i Klinc pobijedili na Zagreb Delta Rallyju

Nakon odvoženih 10 brzinskih ispita i 1 otkazanog brzinca zbog teškog izlijetanja posade Vavika/Baumhakl 39. Zagreb Delta rally završio je pobijedom posade Juraj Šebalj/Toni Klinc.

Konačni poredak ovogodišnje Delte je: 1. Juraj Šebalj/Toni Klinc, AKK Sveta Nedelja 2. Janos Szilagyi /Botond Csanyi, AK Delta Sport 3. Nenad Lončarić/ Tomislav Pazman, AKK Sveta Nedelja

Ovo je za Juraja Šebalja 5. pobjeda na Delti i time se po broju naslova Delta prvaka izjedna- čio sa legendarnim vozačem Branislavom Küzmičem.

Drugoplasiranog Janosa Szilagyia za sobom je ostavio za 24.3 sekunde. Treće mjesto osvojio je Nenad Lončarić koji po prvi puta nastupa ove sezone. Trenutno vodeći u Međunarodnom prvenstvu Hrvatske, Danijel Šaškin koji je osvojio 4. mjesto i s ovim bodovima zadržao prednost pred Šebaljem, ali razlika više nije toliko velika.

Szilagyi je s osvojenim drugim mjestom znatno popravio svoju poziciju u Prvenstvu i sada ozbiljno konkurira Rajku Žakelju za osvajanje trećeg mjesta.

Natjecanje je startalo 36 posada, a završilo ih je 24. Uz već ranija odustajanja, došlo je do novih tehničkih problema i odustajanja za posade: Varkonyi/Szabo (odustali kako bi pomogli svojim kolegama Vavika/Baumhakl i ispratili ih u bolnicu); Vignjević/Smrećki i Šamec/Šams zbog tehničkog kvara).

Održana je i press konferencija nakon ceremonijalnog cilja, na kojoj su sudjelovali prvoplasirani J. Šebalj/T.Klinc i Šaškin/Bruner.

Juraj Šebalj zadovoljan je današnjim vožnjama i osvojenim bodovima. Za nastavak Prvenstva pokušat će na Croatia rally-u startati sa što boljim automobilom i dodatno poboljšati plasman. Danijel Šaškin je zadovoljan jer je uspio testirati auto. Veseli se Novom Vinodolskom koji je njegov teren i svim ostalim rally-jima koji se održavaju na stazama koje dobro poznaje. Uz šaškina je bila i Nika Fleiss koju autosport sve više zanima, a već je i probala suvozačko mjesto pa ju možemo uskoro očekivati i na trkačim stazama.

Na završnoj ceremoniji dodijeljene su nagrade za CEZ, Prvenstvo Hrvatske, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske te Prvenstvo sjeverne lige. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog natjecanja i nadamo se da se vidimo i sljedeće godine!


foto: Luka Blažević

You have no rights to post comments