Šebalj i Klinc pobijedili na Zagreb Delta Rallyju

Objavljeno u: 25/05/2013 - 23:14 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Nakon odvoženih 10 brzinskih ispita i 1 otkazanog brzinca zbog teškog izlijetanja posade Vavika/Baumhakl 39. Zagreb Delta rally završio je pobijedom posade Juraj Šebalj/Toni Klinc.

Konačni poredak ovogodišnje Delte je: 1. Juraj Šebalj/Toni Klinc, AKK Sveta Nedelja 2. Janos Szilagyi /Botond Csanyi, AK Delta Sport 3. Nenad Lončarić/ Tomislav Pazman, AKK Sveta Nedelja

Ovo je za Juraja Šebalja 5. pobjeda na Delti i time se po broju naslova Delta prvaka izjedna- čio sa legendarnim vozačem Branislavom Küzmičem.

Drugoplasiranog Janosa Szilagyia za sobom je ostavio za 24.3 sekunde. Treće mjesto osvojio je Nenad Lončarić koji po prvi puta nastupa ove sezone. Trenutno vodeći u Međunarodnom prvenstvu Hrvatske, Danijel Šaškin koji je osvojio 4. mjesto i s ovim bodovima zadržao prednost pred Šebaljem, ali razlika više nije toliko velika.

Szilagyi je s osvojenim drugim mjestom znatno popravio svoju poziciju u Prvenstvu i sada ozbiljno konkurira Rajku Žakelju za osvajanje trećeg mjesta.

Natjecanje je startalo 36 posada, a završilo ih je 24. Uz već ranija odustajanja, došlo je do novih tehničkih problema i odustajanja za posade: Varkonyi/Szabo (odustali kako bi pomogli svojim kolegama Vavika/Baumhakl i ispratili ih u bolnicu); Vignjević/Smrećki i Šamec/Šams zbog tehničkog kvara).

Održana je i press konferencija nakon ceremonijalnog cilja, na kojoj su sudjelovali prvoplasirani J. Šebalj/T.Klinc i Šaškin/Bruner.

Juraj Šebalj zadovoljan je današnjim vožnjama i osvojenim bodovima. Za nastavak Prvenstva pokušat će na Croatia rally-u startati sa što boljim automobilom i dodatno poboljšati plasman. Danijel Šaškin je zadovoljan jer je uspio testirati auto. Veseli se Novom Vinodolskom koji je njegov teren i svim ostalim rally-jima koji se održavaju na stazama koje dobro poznaje. Uz šaškina je bila i Nika Fleiss koju autosport sve više zanima, a već je i probala suvozačko mjesto pa ju možemo uskoro očekivati i na trkačim stazama.

Na završnoj ceremoniji dodijeljene su nagrade za CEZ, Prvenstvo Hrvatske, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske te Prvenstvo sjeverne lige. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog natjecanja i nadamo se da se vidimo i sljedeće godine!


foto: Luka Blažević

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments