Šebalj: Taktikom do pobjede

Objavljeno u: 29/05/2013 - 09:35 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Na 39. izdanju Delte, koja se vozila po brzincima Dugog Sela, pobijedili su Juraj Šebalj i Toni Klinc ispred Szilagyija, Lončarića i Šaškina. Razlika u odnosu na Szilagyija iznosila je na kraju rallyja dvadesetak sekundi. Pobjednička posada ostvarila je najbrža vremena na gotovo svim brzincima.

Juraj Šebalj:
Rally nije bio lagan. Od starta smo dobro podesili auto, no brzinci su kratki i dobro poznati, tako da je teško bilo izgraditi veću prednost. Szilagyi je bio jako brz i zaista smo se naradili kako da mu pobjegnemo. Ajmo reći da je ovo bio rally na kojem su odlučile gume i fino podešavanje automobila. Kako su se temperature rasle, a i padaline se izmjenjivale, koristili smo gotovo sve vrste guma koje su nam na raspolaganju. Sretan sam što smo pobijedili, jer zadnje dvije godine nismo uspjeli s taktikom. U subotu je sve super funkcioniralo po planu i rezultat je tu.

Toni Klinc:
Upravo kako je Jura rekao, trebalo je izgraditi prednost iznad 20 sekundi i pokazati dominaciju. Na ovim brzincima lako se griješi i promjene tempa su strašne. Uzimali smo Szilagyiju po par sekundi na svakom brzincu, ali nije bilo lako. On je iskusan i čekao je našu grešku. Dolaskom kiše i okretanjem smjerova situacija se komplicirala, no nije izmakla kontroli. Dapače, pred kraj rallyja smo mogli još brže.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments