Šebalj: Taktikom do pobjede

Objavljeno u: 29/05/2013 - 09:35 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Na 39. izdanju Delte, koja se vozila po brzincima Dugog Sela, pobijedili su Juraj Šebalj i Toni Klinc ispred Szilagyija, Lončarića i Šaškina. Razlika u odnosu na Szilagyija iznosila je na kraju rallyja dvadesetak sekundi. Pobjednička posada ostvarila je najbrža vremena na gotovo svim brzincima.

Juraj Šebalj:
Rally nije bio lagan. Od starta smo dobro podesili auto, no brzinci su kratki i dobro poznati, tako da je teško bilo izgraditi veću prednost. Szilagyi je bio jako brz i zaista smo se naradili kako da mu pobjegnemo. Ajmo reći da je ovo bio rally na kojem su odlučile gume i fino podešavanje automobila. Kako su se temperature rasle, a i padaline se izmjenjivale, koristili smo gotovo sve vrste guma koje su nam na raspolaganju. Sretan sam što smo pobijedili, jer zadnje dvije godine nismo uspjeli s taktikom. U subotu je sve super funkcioniralo po planu i rezultat je tu.

Toni Klinc:
Upravo kako je Jura rekao, trebalo je izgraditi prednost iznad 20 sekundi i pokazati dominaciju. Na ovim brzincima lako se griješi i promjene tempa su strašne. Uzimali smo Szilagyiju po par sekundi na svakom brzincu, ali nije bilo lako. On je iskusan i čekao je našu grešku. Dolaskom kiše i okretanjem smjerova situacija se komplicirala, no nije izmakla kontroli. Dapače, pred kraj rallyja smo mogli još brže.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments