Zagrijavanje za Croatia Rally - na sudu

Prije nego se krajem rujna ponajbolji rallyjaši Europe okupe u Poreču na 40. izdanju Croatia Rallyja, a koje bi, ako je vjerovati najavama novih/aktualnih organizatora HAKS-a, trebao nadmašiti sve dosadašnje i biti jedinstveni oktanski spektakl, sadašnji i bivši organizator susrest će se sljedećeg mjeseca. Na sudu.

Naime, za 5. srpnja zakazana je glavna rasprava u predmetu parnice koju je protiv Hrvatskog auto i karting saveza pokrenuo bivši organizator Croatia Rallyja, Auto klub MRC Sport iz Rijeke.

U pozivu na glavnu raspravu, koja će se održati pri Trgovačkom sudu u Zagrebu, stoje uobičajene informacije te upozorenja kojima se određuju postupci protiv stranaka, ukoliko se neka od njih ne odazove pozivu na raspravu.

Vjerujemo kako ne treba posebno isticati oko čega se spore dvije organizacijske (u ovom slučaju) institucije, premda je jedna, istovremeno, i krovna automobilistička instanca u državi. Croatia Rally je za ovu sezonu prešao iz ruku MRC Sporta u HAKS-ove ruke, i prema trenutnoj situaciji, HAKS i njihovi talijanski partneri United Business, organizirat će natjecanje u rujnu.

U pravom moru raznih informacija i poluinformacija, koje pristižu sa svih strana, prisjetit ćemo se da je HAKS oduzeo organizaciju AK MRC Sport bez, čini se, opipljivih razloga, ili barem isti nisu priopćeni javnosti. Također ćemo se prisjetiti gorkih prepucavanja preko medija na relaciji HAKS - Grad Rijeka, oko preseljenja rallyja u Poreč zbog, navodno, nemogućnosti Rijeke da zadovolji HAKS-ove zahtjeve. Termin održavanja natjecanja također je naknadno "naštimavan", pa se Croatia Rally trenutno nalazi u natjecanjima natrpanom rujnu. Nadajmo se kako ta činjenica neće ići protiv rallyja i broja prijavljenih posada. O tome je li kraj rujna bolji termin od lipanjskog, a što se tiče možebitne turističke promocije, također je bilo govora, no u HAKS-u su uvjereni kako je rujanski datum idealan jer će se poklopiti sa zasjedanjem "uprave" FIA-e u Dubrovniku. Je li premještanje iz lipnja u rujan opravdano samo da bi se rallyju, Poreču, a po svoj prilici i HAKS-u, omogućilo nešto više promocije pred nekolicinom dužnosnika FIA-e, ili je lipanjski termin bio bolji zbog nadolazeće turističke sezone, tema je za neki drugi članak.

You have no rights to post comments