Šebalj i Klinc u "Novi" sa Fabijom S2000

Šebalj i Klinc u "Novi" sa Fabijom S2000 foto: Igor Puž, Facebook
Za predstojeći rally u Novom Vinodolskom domaće posade pripremile su poprilično uzbudljiva iznenađenja. Jedno od njih je i "prelazak" posade Juraj Šebalj - Toni Klinc u S2000 klasu. Za taj značajan korak odabran je automobil koji zaista ne treba predstavljati ljubiteljima rallyja - Škoda Fabia S2000. Evo što Jura i Toni kažu o svojim planovima za "Novi".

Peti rally koji se boduje za prvenstvo Hrvatske održati će se ovog vikenda u Novom Vinodolskom. Rally se vozi u petak i subotu na cestama oko Novog Vinodolskog. Startna lista broji 33 posade. Već prvih nekoliko posada najavljuju dabar rally. Šebalj i Klinc su sjeli u Škodu Fabiu S2000, dok su Szilagy i Šaškin u svojim Mitsubishijima. U borbu za vrh poredka mogao bi se uplesti i Dino Butorac, koji je također iznajmio Fabiu S2000. Brzinski ispiti su jednaki kao i lani. Rally počinje shakedownom u Bribiru u petak u 15.00, a nastavlja se čitave subote na brzincima Grižane i Lukovo, koji se voze po tri puta.

Juraj Šebalj:
Automobil smo probali u Italiji prije par tjedana. Siguran sam da će mi trebati vremena da se naviknem. Iako Fabia ima pogon na sva četiri kotača, po principu vožnje je najsličnija S1600 automobilima, s kojima imam iskustva. Najveća razlika u odnosu na Mitsubishija je u pristupu, naime mjenjač je sekvencionalni, upravljač je puno direktniji, a ovjes dozvoljava mnogo više. Uz to, Fabia ima atmosferski motor koji se vrti na 8500 okretaja, dok na Mitsubishiju nisu prelazili 5500. Pravi razlog prelaska u novi auto je nastup na Croatia reliju. Vjerujem da ću se na ovaj način na vrijeme adaptirati i biti spremniji za najjači rally u našoj regiji.

Toni Klinc:
Nakon osam godina opet sjedamo u "Kit Car". Mitsubishi i Subaru koje smo najviše vozili su odlični automobili, no Clio i C2 klase S1600 s kojima smo nastupali su pravi trkaći automobili, koji lako dižu adrenalin i nama i publici. U Novom će nam prilagodba na auto biti važnija od rezultata, no Szilagy i Šaškin će sigurno biti brzi, pa ako Jura bude raspoložen, moglo bi biti dobre borbe. Uz to, drago nam je da smo ovim nastupom potaknuli i nove sponzore, pa se uz Valvoline i Mireo dodatno uključila i Škoda, te promotor United Business.

You have no rights to post comments