5. Rally Novi Vinodolski u znaku kontinuiteta

Objavljeno u: 28/06/2013 - 15:35 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Predstojećeg vikenda u okolici Novog Vinodolskog održat će se 5. izdanje istoimenog rallyja, na kojemu će nastupiti, po listi prijava, tridesetak posada predvođenih aktualnim prvacima Hrvatske, Jurjem Šebaljem i Tonijem Klincom. Glavna atrakcija bit će upravo Šebaljev automobil, Škoda Fabia S2000, a u identičnom vozilu nastupat će i Dino Butorac sa suvozačem Elvinom Svetićem. U nastavku slijedi tradicionalno opširna najava rallyja, koju potpisuje Miroslav Krpan.

5. Rally Novi Vinodolski 2013. održava se 28. i 29. lipnja u organizaciji Automobilističkog saveza Primorsko-goranske županije u okruženju i pod pokroviteljstvom Grada Novog Vinodolskog i Općine Vinodolske čiji su čelnici prepoznali ovu sportsku manifestaciju kao izvanredan „proizvod“ kojim se promovira ovo područje, a posebno značajno je to u ljetnom terminu čime se na svojevrstan način najaljuje i otvara nova puna turistička sezona. 

Peti puta u posljednjih nekoliko godina najbolji relijaši stižu u staru bazu Novi Vinodolski. „Novi“ je peto ovogodišnje bodovno natjecanje rally sezone Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske i Državnog prvenstva Hrvatske biti će ujedno i bodovno natjecanje Prvenstva Auto i karting lige Zapad i Prvenstva Primorsko-goranske županije. Organizatoru, koji je manifestaciju predstavio medijima u novljanskoj gradskoj vijećnici pristigle su 33 prijave iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

-Od prvog smo se dana aktivno uključili u ovu automobilističku manifestaciju kao pokrovitelji sa željom da budemo dobri domaćini čime upotpunjujemo programske aktivnosti čitavog novljanskog kraja. U suradnji s organizatorom uložili smo napore prvenstveno u cilju zadovoljavanja sigurnosnog aspekta sudionika i gledatelja. Pozivamo sve posade da se slobodno otvore prema ljudima ovog kraja i na brojne upite o tehničkim karakteristikama vozila i uvjeta na stazama odgovore ljubiteljima brzina jer oni to od njih i očekuju. Uostalom, žele biti aktivni dio manifestacije. Stoga „gas do daske“, narod neka se zabavlja – istakao je Neven Pavelić, predsjednik Gradskog vijeća Novog Vinodolskog.

Gost pressice bio je jedini domaćin, ujedno inicijator i pokretač Rallya Novi Vinodolski Novljanin iz Bribira Marinko Stanić, od ove sezone član AK Opatija Motorsport kojem će u prvom ovogodišnjem nastupu na suvozačko sjedište „Honda Civic TypeR“ sjesti kćerka Jelena. Prošle godine izvrstan rezultat, treće mjesto izazov je koji se ne propušta:

-Prije šest godina bilo je teško zamisliti da ćemo ustrajati. Ali, evo nas opet tu uz svesrdnu pomoć lokalne zajednice Grada Novog Vinodolskog i Općine Vinodolske, kao i žitelja ovog kraja. Prošlogodišnji rezultat mnoge je iznenadio, ali mami me u jačoj u boljoj konkurenciji što bliži istom. Stoga uz svoju Jelenu očekujem dobar nastup, samo neka nas Honda sluša. Gledateljima upozorenje da slušaju službe organizatora duž brzinaca jer rally je opasan sport, a uživati mogu i kao sudionici na Shakedownu u Bribiru koji sat prije službenog starta kada će moći biti suvozačima najboljim relijašima Hrvatske i okolice – poruka je Marinka Stanića.

PETU POBJEDU LOVE ŠEBALJ I KLINC

Među 33 posade posebno treba istaknuti dvije i to Zagrepčane Juraja Šebalja i Tonija Klinca, najtrofejniji hrvatski rally dvojac, ujedno pobjednike sva četiri dosadašnja novljanska rallya. Za peti napad na tron odabrali su pravu poslasticu – nastup u prestižnom automobilu „Škoda Fabia S2000“ za koji je Šebalj poručio kako mu je to samo trening, upoznavanje i priprema za jesenji nastup na jubilarnom 40.Croatia rallyu u Istri. No, na startu neće biti usamljen u ovakvom rijetkom automobilu u rukama hrvatskih asova. Svoj prvi rally nastup u identičnom automobilu prijavio je i višestruki državni prvak kruga i brda Riječanin Dino Butorac koji će uz klupskog kolegu iz AK Opatija Motorsport, jednog od najiskusnijih hrvatskih relijaša Elvina Svetića pokušati pobrkati računicu favoritima. I Šebalj i Butorac odradili su talijanske testove i u Fabiama i spremni su suprotstaviti se „Mitsubitshi Lancerima EVO IX“ - trenutno vodećem hrvatskog prvenstva porečko-zagrebačkom tandemu Daniel Šaškin-Damir Bruner (AK D.T.Poreč) i iskusnom mađarskom paru Janos Szilagy-Botond Csanyi koji brane boje zagrebačkog AK Delta Sport.

Servisno parkiralište biti će smješteno u strogom centru na sportskom igralištu nadomak startno-ciljne rampe. Na 20-tak metara od rampe koja je na spoju novljanske šetnice Korza hrvatskih branitelja i Trga Vinodolskog zakona, na Trgu Frankopana biti će tehnički prijam vozila, nadomak sjedišta organizatora što je u gradskom Centru za kulturu. Ukupna duljina rallya je 288,45 km, a na osam brzinaca otpada 78,22 km.

Verifikacija posada je u četvrtak,27. lipnja od 18 do 20 sati, ali i u petak od 9 do 13 sati kada se istovremeno odvija i tehnički prijam automobila. Shakedown se vozi od 15 do 17 sati ( prometnica od mjesta Jergovo do table Bribir cca 2,5 km), a start prvog vozila uslijediti će u 18,01 sati. Posade potom očekuju dva identična brzinska ispita „Bribir“ ( 2,54 km) sa startom u 18,24 i 19,37. sati. Subotnji program kreće iz „noćnog“ parka u 10,01 sati, a potom slijedi šest brzinaca na dvije lokacije: Grižane (9,48 km) sa startom u 10,44 sati, 13,15 i 15,46 sati, te Lukovo (14,90 km) sa startom u 11,17 sati, 13,48 i 16,19 sati. Cilj je u 18,15 sati. Start i cilj moći će se promatrati i u „live“ prijenosu na stranici TZ Novi Vinodolski www.tz-novi-vinodolski.hr .

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments