Šebalj: 'Prisjetio sam se lijepih vremena'

Objavljeno u: 04/07/2013 - 07:15 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Rally Novi Vinodolski koji je održan prošlog vikenda privukao je mnogo publike i 33 posade na startu. Pobjedu je odnijela posada Šebalj - Klinc od koje se i očekivalo da će juriti po peti uzastopni trijumf na ovom natjecanju. Ipak, posada si je zadala visok cilj, te su na ovom natjecanju debitirali u novom automobilu Škoda Fabia S2000, s kojim će nastupiti i na Croatia rallyju.

Na drugom mjestu završio je Janosz Szilagy u Mitsubishiju ispred Dine Butorca, koji se odlično snašao na svom prvom rallyju, također u Škodi Fabiji S2000. Šebalj je ovim rezultatom na najbolji način najavio svoj nastup na Croatia rallyju, dokazavši da mu je novi automobil dobro legao. Drugoplasiranu posadu vodeći dvojac je ostavio za gotovo dvije minute. Uz to, Šebalju i Klincu ovo je i treća uzastopna pobjeda ove sezone.

Juraj Šebalj:
Bilo je odlično. U potpunosti sam zadovoljan rezultatom i prilagodbom. Kako se radi o novom autu i timu, bilo je mnogo nepoznanica prije starta. Škodu smo podesili već na shakedownu i vremena su pokazala da smo puno brži nego s grupom "N" . Na samom natjecanju nije bilo problema, probali smo nekoliko varijanti podešavanja i brzo pronašli granice Fabije. Uživao sam u vožnji i prisjetio se lijepih vremena iz S1600 automobila. Nema velike razlike u tehnici. Dapače, Fabiju je jednostavno voziti. To je pravi trkaći auto koji samo treba puno gasa.

Toni Klinc:
S konkurencijom ovog puta nismo imali problema, tako da smo se više bavili sami sa sobom i skidanju nekih prošlogodišnjih rezultata. Uglavnom, bili smo brži između jedne i dvije sekunde po kilometru u odnosu na naša prijašnja vremena sa "N-om", s tim da u ovog vikenda nije trebalo ići do krajnjih granica. To nas veseli,  jer nam je proteklih godina upravo toliko nedostajalo za ozbiljniji plasman na Croatia rallyju Nakon ovog nastupa smo sigurni da sa Škodom možemo napasti vodeće pozicije na Croatia rallyju. Nepoznanica više nemamo.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments