Šebalj: 'Prisjetio sam se lijepih vremena'

Rally Novi Vinodolski koji je održan prošlog vikenda privukao je mnogo publike i 33 posade na startu. Pobjedu je odnijela posada Šebalj - Klinc od koje se i očekivalo da će juriti po peti uzastopni trijumf na ovom natjecanju. Ipak, posada si je zadala visok cilj, te su na ovom natjecanju debitirali u novom automobilu Škoda Fabia S2000, s kojim će nastupiti i na Croatia rallyju.

Na drugom mjestu završio je Janosz Szilagy u Mitsubishiju ispred Dine Butorca, koji se odlično snašao na svom prvom rallyju, također u Škodi Fabiji S2000. Šebalj je ovim rezultatom na najbolji način najavio svoj nastup na Croatia rallyju, dokazavši da mu je novi automobil dobro legao. Drugoplasiranu posadu vodeći dvojac je ostavio za gotovo dvije minute. Uz to, Šebalju i Klincu ovo je i treća uzastopna pobjeda ove sezone.

Juraj Šebalj:
Bilo je odlično. U potpunosti sam zadovoljan rezultatom i prilagodbom. Kako se radi o novom autu i timu, bilo je mnogo nepoznanica prije starta. Škodu smo podesili već na shakedownu i vremena su pokazala da smo puno brži nego s grupom "N" . Na samom natjecanju nije bilo problema, probali smo nekoliko varijanti podešavanja i brzo pronašli granice Fabije. Uživao sam u vožnji i prisjetio se lijepih vremena iz S1600 automobila. Nema velike razlike u tehnici. Dapače, Fabiju je jednostavno voziti. To je pravi trkaći auto koji samo treba puno gasa.

Toni Klinc:
S konkurencijom ovog puta nismo imali problema, tako da smo se više bavili sami sa sobom i skidanju nekih prošlogodišnjih rezultata. Uglavnom, bili smo brži između jedne i dvije sekunde po kilometru u odnosu na naša prijašnja vremena sa "N-om", s tim da u ovog vikenda nije trebalo ići do krajnjih granica. To nas veseli,  jer nam je proteklih godina upravo toliko nedostajalo za ozbiljniji plasman na Croatia rallyju Nakon ovog nastupa smo sigurni da sa Škodom možemo napasti vodeće pozicije na Croatia rallyju. Nepoznanica više nemamo.

You have no rights to post comments