Alpi Orientali - najava perom Damira Kuzmića


Nakon ljetne pauze koja je trajala gotovo dva mjeseca, rally dvojac Tomas Hrvatin i Damir Kuzmić nastavljaju svoju avanturu po europskim brzincima. Posada Opatija motorsporta ovih dana kreće put Italije na Alpi Orientali, a Damir Kuzmić za ovu nam je prigodu pripremio najavu rallyja koji je za mnoge vozače daleko više od tek pukog natjecanja.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nakon nastupa na Rally Casentino koji nam nije baš ostao u najboljem sjećanju, sljedeći vikend ponovo putujemo u Italiju, na još jače natjecanje. 49. Rally del Friuli Venezia Giulia ili poznatije kao Alpi Orientali za nas predstavlja vrhunac ove sezone, definitivno najjače i najatraktivnije natjecanje. Održava se 29.-31.08. u okolici poznate brdaške meke, gradića Cividale del Friuli, poznatog i po legendarnoj brdskoj utrci.

Težak rally dug gotovo 450 km, od čega 152 km otpada na 11 brzinskih ispita, svi se voze na asfaltu. Lista prijava je impresivna. Imena poput Andreuccia, Scandole, Bassa, Pascolia, De Lune, Crugnole, Campedellia govore za sebe. Isto tako u subotu će nam se na brzincima pridružiti i natjecatelji iz challenge cupa, talijanske regije, njih 46, a sa natjecateljima koji voze Historic Alpi, njih 68, po brzincima oko Cividalea će juriti 190 vozila!!

Putujemo u srijedu. Predvečerje srijede i četvrtak ćemo iskoristit za upoznavanje brzinaca. Četvrtak navečer imamo verifikaciju i tehnički. Rally starta u petak u 13:45, a cilj je na rasporedu u subotu u 19:00. Očekivanja kao i uvijek nemamo. Cilj je završavanje rallyja i što bolji plasman u Mitropa Rally Cupu, eventualno zadržavanje trenutnog 6. mjesta u ukupnom poretku i 2. mjesta među vozilima sa 2 pogona.

Koristimo priliku da zbog blizine brzinaca pozovemo naše navijače da potegnu do Cividalea i daju nam podršku te ujedno i uživaju u vožnjama jednih od najbržih vozača Europe. Nadamo se da podrška neće izostati a mi ćemo kao i uvijek dati sve od sebe da ne razočaramo naše vjerne navijače.

Pozdrav i vidimo se u Cividaleu!!  

You have no rights to post comments