Odlazak legende, umro je Miro Robić foto: Martina Vrbanović, Facebook

Odlazak legende, umro je Miro Robić

Objavljeno u: 26/08/2013 - 13:50 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Jedan od velikana domaće automobilističke scene i čovjek koji je svoj osmijeh nosio kao potpis više nije s nama. Miroslav Robić, domaćiim ljubiteljima automobilizma poznat kao neustrašivi "Škodin maneken", vozač koji je u svojim Favoritkama i Felicijama bez straha i srama posezao za skalpovima mnogo snažnijih automobila, preminuo je danas u Zagrebu. Svima koji su pratili automobilističke utrke u Hrvatskoj Miro će ostati u sjećanju kao vozač i osoba neuništivog entuzijazma, što su prepoznali brojni navijači i štovatelji, a susretljivost i iskrena želja da svojim znanjem i voljom pomogne afirmaciji automobilizma zauvijek će ostati upisane u povijest automobilističkog sporta na ovim prostorima.

Od Miroslava Robića oprostili su se i njegovi "deltaši", njihovu posvetu pročitajte u nastavku. Posljednji ispraćaj legendarnog hrvatskog automobilista biti će u četvrtak, u 12 sati na Krematoriju u Zagrebu. "Same gas", počivaj u miru.

Jutros je iznenada i nadasve prerano prestalo kucati srce našeg dragog športskog prijatelja

MIROSLAVA ROBIĆA

Osamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća bit će zauvijek obilježene vožnjama našeg Mire, neustrašivog športaša koji u borbi sa štopericom nije mario za ogrebotine
na svojim Škodama, jer na cilj se moralo stići uz poznatu uzrečicu – „same gas“.

Svojevrsni „Enfant terrible“, uvijek svoj na svome, nezavisan, ali po potrebi na pomoć svima.

Isključivo njegovom zaslugom i potporom pokrenuta su prva kupa natjecanja u našoj zemlji, s bogatim nagradama, na kojima kao vlasnik tvrtke „AMI“ d.o.o. nikad nije štedio.

Mireka nažalost više nema, bit će tužno ove godine bez njega na zavoju br. 1 sljemenske utrke, ostaju nam samo sjećanja, hvala mu na svemu i neka mu je laka hrvatska gruda.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments