Odlazak legende, umro je Miro Robić

Odlazak legende, umro je Miro Robić foto: Martina Vrbanović, Facebook
Jedan od velikana domaće automobilističke scene i čovjek koji je svoj osmijeh nosio kao potpis više nije s nama. Miroslav Robić, domaćiim ljubiteljima automobilizma poznat kao neustrašivi "Škodin maneken", vozač koji je u svojim Favoritkama i Felicijama bez straha i srama posezao za skalpovima mnogo snažnijih automobila, preminuo je danas u Zagrebu. Svima koji su pratili automobilističke utrke u Hrvatskoj Miro će ostati u sjećanju kao vozač i osoba neuništivog entuzijazma, što su prepoznali brojni navijači i štovatelji, a susretljivost i iskrena želja da svojim znanjem i voljom pomogne afirmaciji automobilizma zauvijek će ostati upisane u povijest automobilističkog sporta na ovim prostorima.

Od Miroslava Robića oprostili su se i njegovi "deltaši", njihovu posvetu pročitajte u nastavku. Posljednji ispraćaj legendarnog hrvatskog automobilista biti će u četvrtak, u 12 sati na Krematoriju u Zagrebu. "Same gas", počivaj u miru.

Jutros je iznenada i nadasve prerano prestalo kucati srce našeg dragog športskog prijatelja

MIROSLAVA ROBIĆA

Osamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća bit će zauvijek obilježene vožnjama našeg Mire, neustrašivog športaša koji u borbi sa štopericom nije mario za ogrebotine
na svojim Škodama, jer na cilj se moralo stići uz poznatu uzrečicu – „same gas“.

Svojevrsni „Enfant terrible“, uvijek svoj na svome, nezavisan, ali po potrebi na pomoć svima.

Isključivo njegovom zaslugom i potporom pokrenuta su prva kupa natjecanja u našoj zemlji, s bogatim nagradama, na kojima kao vlasnik tvrtke „AMI“ d.o.o. nikad nije štedio.

Mireka nažalost više nema, bit će tužno ove godine bez njega na zavoju br. 1 sljemenske utrke, ostaju nam samo sjećanja, hvala mu na svemu i neka mu je laka hrvatska gruda.

You have no rights to post comments