22. Rally Opatija 2013

Opatijska rivijera i obronci Ćićarije, drugog vikenda u 10. mjesecu, pretvorit će se u pravu oktansku meku. Naime, 11. i 12. listopada održava se 22. izdanje opatijskog rallyja. Organizator AK Auto klub Opatija u suradnji sa Gradom Opatija priprema 8 brzinskih ispita, a natjecanje brzim i skliskim cestama opatijskog zaleđa i Ćićarije početi će u petak 11.10. ceremonijalnim startom u opatijskom pristaništu dok će se sami brzinski ispiti voziti u subotu 12.10.2013.

Ukupna dužina rallyja iznosi 376,97 kilometra s osam brzinska ispita u duljini ukupno 102,88 kilometara. Natjecanje je međunarodnog karaktera te se boduje za Međunarodno Regionalno Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske te Prvenstvo Auto i karting lige Zapad. Cijeli oktanski 'šušur' počinje u petak, 11. listopada. Jutarnji sati rezervirani su za verifikaciju dokumenata i tehnički pregled vozila, dok je svečano otvaranje natjecanja predviđeno u 20:00 sati.

Natjecateljski dio rallyja starta u subotu 12. listopada u 8:31 minutu iz servisnog parkirališta koje je ove godine smješteno u dijelu autokampa na Preluku. Tradicionalno, ove godine organizatori također očekuju nastup velikog broja posada iz svih dijelova Hrvatske i ostalih zemalja uz veliku popraćenost medija zbog atraktivne lokacije, popularnih sudionika te velikog broja posjetitelja koji svake godine uveličaju natjecanje.

Završetak rallyja predviđen je u 18:30 sati na opatijskom mulu, dok će se proglašenje pobjednika i podjela nagrada održati u Grand hotelu „4 opatijska cvijeta“ s početkom u 21:00 sati, kazao je Igor Puž ispred organizatora iz AK Opatija.  

You have no rights to post comments