98 posada na listi prijava za Croatia Rally kaže polupismeni PR

Priopćenje u nastavku primili smo od organizatora 40. Croatia Rallyja, ili točnije, od predstavnika promotora natjecanja, United Business. Uobičajena je praksa da priopćenja poput ovog prenesemo u cijelosti ili iskoristimo neke od dijelova teksta uz dodatne opaske naših autora. Pritom je još češća praksa ispravljanje raznih pravopisnih i inih pogrešaka, jer tko radi taj i griješi. Ako nekome pobjegne poneko slovo viška ili manjka, uklonit ćemo ili dodati. Ali ako priopćenje koje bi trebalo predstavljati "najuglednije i najstarije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj" izgleda poput ovog današnjeg, ne možemo učiniti ništa drugo nego ga prenijeti u izvornom obliku.

Uživajte stoga u (žao nam je, ali istina je) polupismenom opisu nedavno objavljene liste prijava za ovogodišnji Croatia Rally, a na kojemu će od aktualnih vozača iz vrha ukupnog poretka EP nastupiti samo Jan Kopecky, dok je u konkurencijama 2WD, Production i Ladies Trophy situacija nešto povoljnija.

Želi li Croatia Rally ostaviti nešto bolji, ili bolje rečeno bilo kakav dojam u domaćim medijima, predlažemo malo više pažnje u pisanju i oblikovanju objava za novinare. Pod uvjetom da je rally kao takav uopće bitan organizatorima. Barem bitniji od skorašnjih izbora u FIA-i...

- - - - -

98 POSADA SA 3 KONTINENTA, 69 STRANIH, 29 HRVATSKIH.

TO SU BROJEVI LISTE PRIJAVA CROATIA RALLY-A 2013

Ukupno 98 posada je na listi prijava nadolazećeg Croatia Rally-a, 10.izdanja FIA Europskog prvenstva u rally-u koji se održava od četvrtka 26. rujna u Poreču.

Vozači i suvozači predstavljaju 19 različitih nacionalnosti sa 3 kontinenata sa 69 prijava izvan države domaćina i 29 iz Hrvatske.

Automobili od 18 proizvođača će sudjelovati u vrhu natjecanja Croatia Rally-a sa vodećim prvakom Janom Kopecky iz ŠKODA MOTORSPORT tima na vrhu, a kojeg slijedi Belgijanac Pieter Tsjoen. Bitno je spomenuti prisustvo Južnoafrikanca Henk Lategan sa Škodom Fabia S2000 i dvojice australskih posada ,Adrian Coppin i Molly Taylor, oboje sa Citroenom DS3 R3 te također poznate hrvatske vozače Juraj Šebalj sa Škodom Fabia S2000, Daniel Šašin sa novom Ford Fiesta R5 i Niko Pulić.

Croatia Rally 2013 (26-28. rujna) koji organizira Hrvatski auto i karting savez, a promovira talijanska tvrtka United Business će proslaviti 40. obljetnicu Croatia Rally-a.

Za prikaz cijele startne liste, molimo slijedite ovaj link: www . rallycroatia . com/entryList.html (dobri smo i dragi, pa smo eto uskočili i popravili link - lista je ovdje).

You have no rights to post comments