Šamec i Šams spremni za Croatia Rally

UPOZORENJE: Ako ste preosjetljivi na vizualne podražaje, preskočite prvih 30-ak sekundi videa. Ozbiljno, dečki, koji vrag, kad se ruke ovako tresu ni gemišt ne pomaže!

Na 40. Croatia rallyu će nastupiti poznata domaća posada Dario Šamec (AK Zagorje-Oroslavje) i Goran Šams (AK Stubaki) u nedavno predstavljenom Citroenu C2. Dečki su ovu sezonu shvatili ozbiljno i nastupivši na svakom natjecanju osigurali neizvjesnu završnicu. U prilog im ne ide izlijetanje na prošlom rally-u gdje su mogli ugrabiti solidne bodove ali konkurencija nije nedostižna.

Dario: Trebamo stisnuti i možda postoji šansa za osvajanje prvenstva. Stigli smo odraditi samo jedno testiranje automobila na brdskoj utrci na Sljemenu, a Goran još nije ni sjeo u auto da odradimo pravi test kao posada. Proteklih nekoliko tjedana do ranih jutarnjih sati radimo na automobilu kako bismo otklonili mogućnost pojave bilo kakvog kvara. U klasi imamo jaku konkurenciju koja se još i pojačala. Hrvatski konkurenti Prodan, Mihelić, Hrvatin, Siladić, Kodelja, Puž ovog će puta biti pojačani sa još 8 stranih posada. U zaostatku smo sa bodovima u odnosu na konkurenciju zbog propuštanja rallya Novi Vinodolski i odustajanja na Delta rally-u ali boriti ćemo se do kraja jer smo sve uložili u ovaj projekt.

Goran: Rujan je oduvijek bio rezerviran za oktane. Nakon 3 odrađena nastupa na brdskim utrkama, posljednjem u Buzetu prije tjedan dana, volan do kraja godine mijenjam za bilježnicu i penkalu. Imamo još tri rallya do kraja sezone Prvenstva Hrvatske i boriti ćemo se za prvo mjesto što iziskuje mnogo resursa. Croatia rally će biti jedno od najvećih natjecanja na kojima smo nastupali, a ponajviše zbog broja konkurenata u klasi. Bilješke (radar) sam pripremio unaprijed jer je organizator snimio sve brzince što će nam uvelike olakšati upisivanje detalja pojedinih zavoja kad dođemo na lice mjesta. Uz to, brzinac „Učka“ 1 i 2 imamo u bilješkama sa Opatijskog rally-a iz 2011. g. pa ćemo ih samo doraditi po potrebi. Logistički smo dobro pripremljeni za ovo natjecanje i vjerujem u dobar plasman na cilju.

Posadu možete pratiti na Facebooku; Rally posada Šamec-Šams, na Youtube kanalu RTSamec gdje možete vidjeti i novu video najavu za predstojeći rally, a sve detalje oko natjecanja i LIVE rezultate možete pronaći na http://www.rallycroatia.com.

Video sadržaj

You have no rights to post comments