Šamec i Šams spremni za Croatia Rally

Objavljeno u: 23/09/2013 - 16:03 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
UPOZORENJE: Ako ste preosjetljivi na vizualne podražaje, preskočite prvih 30-ak sekundi videa. Ozbiljno, dečki, koji vrag, kad se ruke ovako tresu ni gemišt ne pomaže!

Na 40. Croatia rallyu će nastupiti poznata domaća posada Dario Šamec (AK Zagorje-Oroslavje) i Goran Šams (AK Stubaki) u nedavno predstavljenom Citroenu C2. Dečki su ovu sezonu shvatili ozbiljno i nastupivši na svakom natjecanju osigurali neizvjesnu završnicu. U prilog im ne ide izlijetanje na prošlom rally-u gdje su mogli ugrabiti solidne bodove ali konkurencija nije nedostižna.

Dario: Trebamo stisnuti i možda postoji šansa za osvajanje prvenstva. Stigli smo odraditi samo jedno testiranje automobila na brdskoj utrci na Sljemenu, a Goran još nije ni sjeo u auto da odradimo pravi test kao posada. Proteklih nekoliko tjedana do ranih jutarnjih sati radimo na automobilu kako bismo otklonili mogućnost pojave bilo kakvog kvara. U klasi imamo jaku konkurenciju koja se još i pojačala. Hrvatski konkurenti Prodan, Mihelić, Hrvatin, Siladić, Kodelja, Puž ovog će puta biti pojačani sa još 8 stranih posada. U zaostatku smo sa bodovima u odnosu na konkurenciju zbog propuštanja rallya Novi Vinodolski i odustajanja na Delta rally-u ali boriti ćemo se do kraja jer smo sve uložili u ovaj projekt.

Goran: Rujan je oduvijek bio rezerviran za oktane. Nakon 3 odrađena nastupa na brdskim utrkama, posljednjem u Buzetu prije tjedan dana, volan do kraja godine mijenjam za bilježnicu i penkalu. Imamo još tri rallya do kraja sezone Prvenstva Hrvatske i boriti ćemo se za prvo mjesto što iziskuje mnogo resursa. Croatia rally će biti jedno od najvećih natjecanja na kojima smo nastupali, a ponajviše zbog broja konkurenata u klasi. Bilješke (radar) sam pripremio unaprijed jer je organizator snimio sve brzince što će nam uvelike olakšati upisivanje detalja pojedinih zavoja kad dođemo na lice mjesta. Uz to, brzinac „Učka“ 1 i 2 imamo u bilješkama sa Opatijskog rally-a iz 2011. g. pa ćemo ih samo doraditi po potrebi. Logistički smo dobro pripremljeni za ovo natjecanje i vjerujem u dobar plasman na cilju.

Posadu možete pratiti na Facebooku; Rally posada Šamec-Šams, na Youtube kanalu RTSamec gdje možete vidjeti i novu video najavu za predstojeći rally, a sve detalje oko natjecanja i LIVE rezultate možete pronaći na http://www.rallycroatia.com.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Video sadržaj

You have no rights to post comments