Šebalj i Klinc spremni za borbu na Croatiji

Objavljeno u: 25/09/2013 - 07:15 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Poslije odrađenog testa u Škodi Fabiji S2000 na asfaltnim istarskim cestama, Juraj Šebalj se po svojim riječima odlično osjeća u autu promotara relija – ekipe United Business.

"Napravili smo odličan test. Odvezli smo pedesetak kilometara. Tim ima dosta znanja i iskustva oko postavki, tako da sam se najviše posvetio povratku osjećaja iz Novog Vinodolskog. Sve je prošlo OK i vjerujem da možemo dobro potegnuti već od prvog brzinca."

Juraj Šebalj i suvozač Toni Klinc natječu se zajedno već 14 godina, a Croatia rally su osvojili tri puta do sada.

“Reli je tehnički zahtjevan sa dosta mješovitog asfalta. Od jako skliskog do abrazivnog, uskog i širokog, grbavog i ravnog. U svakom slučaju zanimljiva kombinacija raznih podloga. Pošto se reli vozi na širokom području, moguće je da na nekim dijelovima pada kiša, dok su ostali potpuno suhi, što čini izbor guma presudnim. Sa Fabijom sam nastupio do sada samo u Novom Vindoloskom, gdje smo pobijedili, tako da sam još uvijek svjež u autu, no u prošlosti mi promjene nisu zadavale muke, tako da je utrkivanje s novim autom za mene odličan izazov. Sudeći prema startnoj listi  borit ćemo se za vrh, no biti će jako teško. Ima puno vozača koji bi mogli biti brzi, Jan Kopecky posebno, no i mi konja za trku imamo, tako da prihvaćam izazov”, izjavio je Šebalj.

Šebalj i Klinc će provesti 24. i 25. rujna na popisivanju staze kroz 240 km dugom itinereru, prije shakedowna koji se vozi na poznatim cestama blizu sela Mugeba. Reli počinje u četvrtak 26. rujna svečanim startom u Poreču, a završava u subotu 28. rujna u 17.30.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments