Šebalj i Klinc spremni za borbu na Croatiji

Objavljeno u: 25/09/2013 - 07:15 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Poslije odrađenog testa u Škodi Fabiji S2000 na asfaltnim istarskim cestama, Juraj Šebalj se po svojim riječima odlično osjeća u autu promotara relija – ekipe United Business.

"Napravili smo odličan test. Odvezli smo pedesetak kilometara. Tim ima dosta znanja i iskustva oko postavki, tako da sam se najviše posvetio povratku osjećaja iz Novog Vinodolskog. Sve je prošlo OK i vjerujem da možemo dobro potegnuti već od prvog brzinca."

Juraj Šebalj i suvozač Toni Klinc natječu se zajedno već 14 godina, a Croatia rally su osvojili tri puta do sada.

“Reli je tehnički zahtjevan sa dosta mješovitog asfalta. Od jako skliskog do abrazivnog, uskog i širokog, grbavog i ravnog. U svakom slučaju zanimljiva kombinacija raznih podloga. Pošto se reli vozi na širokom području, moguće je da na nekim dijelovima pada kiša, dok su ostali potpuno suhi, što čini izbor guma presudnim. Sa Fabijom sam nastupio do sada samo u Novom Vindoloskom, gdje smo pobijedili, tako da sam još uvijek svjež u autu, no u prošlosti mi promjene nisu zadavale muke, tako da je utrkivanje s novim autom za mene odličan izazov. Sudeći prema startnoj listi  borit ćemo se za vrh, no biti će jako teško. Ima puno vozača koji bi mogli biti brzi, Jan Kopecky posebno, no i mi konja za trku imamo, tako da prihvaćam izazov”, izjavio je Šebalj.

Šebalj i Klinc će provesti 24. i 25. rujna na popisivanju staze kroz 240 km dugom itinereru, prije shakedowna koji se vozi na poznatim cestama blizu sela Mugeba. Reli počinje u četvrtak 26. rujna svečanim startom u Poreču, a završava u subotu 28. rujna u 17.30.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments