Glavne atrakcije Opatija auto moto showa – F1 bolidi Nelsona Piqueta i Rubensa Barrichella

40. Croatia rally koji će se ovog vikenda održavati diljem Istre i Kvarnera imati će svoju 'posebnu stanicu' na opatijskoj plaži Slatina. Naime, kako je već najavljivano, 1. Opatija auto-moto show održati će se ovog petka, 27. rujna s početkom u 10 sati, neposredno prije početka prvog brzinskog ispita Učka 1.

Opatijski dio manifestacije predstavio je predsjednik Auto kluba Opatija motorsport Igor Puž te naglasio da je AK Opatija motorsport kao organizator brzinaca na Učki želio publici približiti sam rally te auto posade, i odlučio organizirati sportsko-zabavno cjelodnevno događanje na Slatini. Vozači će nakon utrke stići na Slatinu, gdje će se družiti s publikom i novinarima. Najavio je i bogat popratni program, pa će tako svi zainteresirani moći uživati u Auto showu i izložbi oldtimera opatijskog kluba Liburnia klasik te Grobnik track daya, a poseban poslastica za sve ljubitelja utrka bit će dvije Formule 1, i to trostrukog svjetskog prvaka Nelsona Piqueta i Rubensa Barrichella te motocikli iz fundusa Honda Ruting muzeja.

Također, za sve one koji ne stignu posjetiti 1. Opatija auto-moto show, sa Slatine je osiguran i direktan live streaming, a može se otvoriti na ovom linku - http://oam.opatija-motorsport.com/index.php/webcam. Posebna zanimljivost je mogućnost praćenja svakog od automobila "jednim klikom", dok će dio Croatia rallyja prenositi Eurosport, koji će također biti prisutan na Slatini.

Obavijest o zatvaranju prometnica radi održavanja 40. Croatia rallya 2013.

Ovog petka, 27. rujna, 2013. godine, u vremenu od 9:20 do 13:30 te od 14:35 do 18:45 za sav javni promet biti će zatvorena prometnica - Križanje sa A8 (sjeverni prilaz tunelu Učka) - granica Istarske i Primorsko-goranske županije - Učka, Veprinac - Tumpići - Ž 5048 - križanje sa A 8.

Obilazni smjer je slijedeći: A8 od križanja sa Ž 5047 (Tunel Učka) - A8 (izlaz Veprinac i Opatija) te obratno. Promet preko Stare ceste (Matulji – Veprinac) do igrališta Tumpići biti će otvoren za sav promet.  

You have no rights to post comments