Jan Kopecky u uvjerljivom vodstvu na Croatiji

Objavljeno u: 27/09/2013 - 18:25 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Češki vozač Škoda Motorsporta Jan Kopecky u uvjerljivom je vodstvu nakon prvog "pravog" dana Croatia Rallyja. Naporan i zahtjevan dan sastojao se od ukupno šest brzinskih ispita smještenih u okolici Učke, Lupoglava i Buzeta. Tradicionalno skliske istarske cestice i puteljci danas su posadama predstavljali opasan izazov, dodatno začinjen kišom koja je u jutarnjem laufu iznenadila čitav niz vozača.

Prognoza vremena je, naime, najavljivala laganu kišicu, a uslijedila je prava, solidna kiša s kojom se slik gume nisu najbolje slagale. Skliska i zahtjevna podloga nekim vozačima nije previše smetala, pa je primjerice Aleks Humar vozio u sebi klasičnom "flat out" stilu, ali su isto tako neki vozači krivo procijenili stupanj prijanjanja, poput Germaina Bonnefisa koji je uneredio svog Renault Meganea na Učki 1 i kao posljedicu završio u bolnici sa slomljenim kralješkom.

Preostala mjesta na podiju drže Andreas Aigner s 52,9 sekundi zaostatka za Kopeckim te 5,2 sekunde prednosti ispred Hermanna Gassnera Juniora na trećem mjestu.

Najbolje plasirana hrvatska posada su Juraj Šebalj i Toni Klinc na petom mjestu generalke, a posebno valja izdvojiti odličan nastup Vilima Prodana i Zdravka Draženovića koji su nadomak top 10 poretka i na 11. mjestu ukupnog poretka drže drugo mjesto u poretku automobila s prednjim pogonom.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments