Jan Kopecky u uvjerljivom vodstvu na Croatiji

Objavljeno u: 27/09/2013 - 18:25 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Češki vozač Škoda Motorsporta Jan Kopecky u uvjerljivom je vodstvu nakon prvog "pravog" dana Croatia Rallyja. Naporan i zahtjevan dan sastojao se od ukupno šest brzinskih ispita smještenih u okolici Učke, Lupoglava i Buzeta. Tradicionalno skliske istarske cestice i puteljci danas su posadama predstavljali opasan izazov, dodatno začinjen kišom koja je u jutarnjem laufu iznenadila čitav niz vozača.

Prognoza vremena je, naime, najavljivala laganu kišicu, a uslijedila je prava, solidna kiša s kojom se slik gume nisu najbolje slagale. Skliska i zahtjevna podloga nekim vozačima nije previše smetala, pa je primjerice Aleks Humar vozio u sebi klasičnom "flat out" stilu, ali su isto tako neki vozači krivo procijenili stupanj prijanjanja, poput Germaina Bonnefisa koji je uneredio svog Renault Meganea na Učki 1 i kao posljedicu završio u bolnici sa slomljenim kralješkom.

Preostala mjesta na podiju drže Andreas Aigner s 52,9 sekundi zaostatka za Kopeckim te 5,2 sekunde prednosti ispred Hermanna Gassnera Juniora na trećem mjestu.

Najbolje plasirana hrvatska posada su Juraj Šebalj i Toni Klinc na petom mjestu generalke, a posebno valja izdvojiti odličan nastup Vilima Prodana i Zdravka Draženovića koji su nadomak top 10 poretka i na 11. mjestu ukupnog poretka drže drugo mjesto u poretku automobila s prednjim pogonom.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments