Jan Kopecky u uvjerljivom vodstvu na Croatiji

Češki vozač Škoda Motorsporta Jan Kopecky u uvjerljivom je vodstvu nakon prvog "pravog" dana Croatia Rallyja. Naporan i zahtjevan dan sastojao se od ukupno šest brzinskih ispita smještenih u okolici Učke, Lupoglava i Buzeta. Tradicionalno skliske istarske cestice i puteljci danas su posadama predstavljali opasan izazov, dodatno začinjen kišom koja je u jutarnjem laufu iznenadila čitav niz vozača.

Prognoza vremena je, naime, najavljivala laganu kišicu, a uslijedila je prava, solidna kiša s kojom se slik gume nisu najbolje slagale. Skliska i zahtjevna podloga nekim vozačima nije previše smetala, pa je primjerice Aleks Humar vozio u sebi klasičnom "flat out" stilu, ali su isto tako neki vozači krivo procijenili stupanj prijanjanja, poput Germaina Bonnefisa koji je uneredio svog Renault Meganea na Učki 1 i kao posljedicu završio u bolnici sa slomljenim kralješkom.

Preostala mjesta na podiju drže Andreas Aigner s 52,9 sekundi zaostatka za Kopeckim te 5,2 sekunde prednosti ispred Hermanna Gassnera Juniora na trećem mjestu.

Najbolje plasirana hrvatska posada su Juraj Šebalj i Toni Klinc na petom mjestu generalke, a posebno valja izdvojiti odličan nastup Vilima Prodana i Zdravka Draženovića koji su nadomak top 10 poretka i na 11. mjestu ukupnog poretka drže drugo mjesto u poretku automobila s prednjim pogonom.

You have no rights to post comments