Jan Kopecky i Istra razvalili konkurente na Croatia Rallyju

On je tvornički vozač Škode, a za takve obično kažu da imaju love, ne moraju brinuti o autu, troškovima, rizicima, pa mogu voziti na nož. Kada to kažu, zvuči kao da se Kopeckom i vozačima poput njega pobjede i titule poklanjaju. Istina je, međutim, nešto drukčija. U Istri, na Croatia Rallyju nije bilo Bryana Bouffiera, nije bilo niti Craiga Breena, a ostali su konkurenti pokazali da se s Kopeckim ne mogu ravnopravno nositi, ako je ravnopravnost u rallyju uopće smislen pojam. Ako su se već upustili u borbu s njim, onda su vjerojatno išli s istim motivima, elanom i odlučnošću, neovisno o tome tko je tvornički vozač, a tko nije. Ako nisu, čiji je to problem?

Na stranu priče i naklapanja, nije im mjesto u fantastičnoj predstavi koju je češki vozač priuštio gledateljima na Croatia Rallyju. Nadamo se da je potonjih bilo, jer je itinerer rallyja bio toliko zgusnut da se jedva uspijevalo pokriti nekoliko ispita, a posjeta servisu činila se nemogućom misijom. Kopecky je jučer "osigurao" naslov Prvaka Europe za 2013., ali je danas vozio kao da su mu barem petorica za petama. Nije bilo popuštanja, nije bilo kalkuliranja.

Croatia Rally drugog je dana posade postavio na nešto drukčije brzince od jučerašnjih u okolici Učke. Opako skliske istarske ceste dodatno je uneredila kiša, pa je o(p)stanak na stazi postao glavna preokupacija, barem za vozače koji se nisu bavili borbama u poretku. Herojskih je poteza i vožnji bilo pregršt, ali i borbi s kvarovima, pogreškama i odustajanjima. Juraj Šebalj i Toni Klinc pogriješili su u jednom zavoju BI 8, nakratko sletjeli na travu i nimalo elegantno nastavili put obližnjeg nasipa i odustajanja.

Drugo mjesto u ukupnom poretku pripalo je Andreasu Aigneru, ujedno i osvajaču Colin McRae "Flat Out" trofeja, a treće Hermannu Gassneru junioru. Najbolje plasirana hrvatska posada, Daniel Šaškin - Damir Bruner, osvojila je 8. mjesto ukupnog poretka dok je u generalki najbolji prednjepogonaš bio tradicionalno raspamećeni (u pozitivnom smislu) slovenski pilot Aleks Humar.

Bili smo, nakon dugo vremena, ponovo uz stazu i obnovili neke stare ljubavi i zaraze oktanskog tipa. Imamo i nešto slika, ali prvo - večera i sređivanje dojmova, a potom slike i priče.

You have no rights to post comments