Šaškin iskreno o učinku na Croatia Rallyju

Objavljeno u: 30/09/2013 - 12:21 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Na Croatia Rallyju posada Daniel Šaškin - Damir Bruner nastupila je u Ford Fiesti RRC, automobilu koji je po gotovo svim specifikacijama identičan WRC jurilicama uz poneki ustupak u obliku skromnijeg aero paketa i 30-milimetarskog restriktora na turbini. Svakako je riječ o vozilu u koje ne možete sjesti i nakon nekoliko desetaka testnih kilometara računati na pobjede i vrhunske plasmane. Toga su Šaškin i Bruner bili svjesni i prije početka Croatije, a rally ih je samo dodatno učvrstio u uvjerenju da je za prave rezultate potrebno "surađivati" s automobilom i češće nastupati. Iako rezultatom nije zadovoljan, Šaškin tvrdi kako je nastup na Croatia Rallyju bio odlično iskustvo, unatoč problemima koji su sastavni dio ovog sporta.

Pomalo netipično, Dančijevu izjavu nismo pokupili telefonom ili mailom, već smo je popalili s Facebooka, neuređenu, izvornu, bez uobičajenih fraza i diplomatskih izvlačenja. Pa kada već vozači ne šalju svoje objave za medije, cijenimo ovakva obraćanja javnosti. Iskreno i bez izmotavanja. Je li Šaškinu i Bruneru ovo bio samo one-off nastup u RRC Fiesti ili će i na preostala dva rallyja domaćeg prvenstva nastupiti u istom automobilu zasad ne znamo.

Daniel Šaškin
Ma ne brinite momci. Ja prvi nisam zadovoljan sa svojom voznjom. 1. Humar je odlican vozac i poznaje jako dobro svoj (pocrtavam svoj) auto. Cestitam mu svakako!!! Pauza od gotovo 3 godine radi svoje medutim. Mnogi misle da poznajem staze sto nije bas tocno. Nisam vozio Croatiu od 2006. a ni posljednja dva Poreca tako da gotovo niti jedan brzinac nisam nikada vozio sa trkacim autom (pola Boljuna 2000.g s Skodim feliciom MiniKit; pola Bresta 2006 Evo IX ; Ucka evo VIII 2005.). Setup smo donekle namjestili tek pred kraj utrke kad je ponovo pala kisa i tad smo definitivno odlucili da idemo zavrsiti utrku i ne gledati rezultate. Pogodio sam prave gume (RX7) jedino u subotu u prvom laufu medutim bile su ipak premekane za zadnji od 30km. Prvu Salteriu smo vozili sa prednjom desnom na 0.5 bara jer nam nisu dozvolili da mjenjamo gumu pred start (izgubili smo barem 45sec),... itd, itd. Frustracija pregolema. Zadovoljni smo jedino sa prva dva brzinca u subotu i sa cinjenicom da smo prvi Hrvati koji su sjeli u RRC (WRC2). Auto treba voziti cisto (ja vozim dosta "prljavo"). Sve u svemu odlicno iskustvo ali treba puno vise kilometara u guzici da bi se moglo parirati proficima. Poz. i cestitke svima koji su nastupili i koji su dosli do cilja!

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments