Šebalj: 'Odustajanje mi teško pada'

Objavljeno u: 03/10/2013 - 09:45 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Juraj Šebalj i Toni Klinc nisu uspjeli doći do cilja ovogodišnjeg Croatia relija. Nakon dobrog starta u četvrtak, kada su ostvarili prvo vrijeme na super specijalu te solidne vožnje u petak, subota nije bila sretan dan i vodeća hrvatska posada morala je odustati od daljnjeg nastupa.

U žaru brobe su izletjeli sa staze i oštetili Škodu Fabiu S2000, što je označilo kraj ovogodišnjeg nastupa. Do nesretnog sedmog brzinca stajali su dobro, bili su na petoj poziciji, s ciljem penjanja u poretku.

Juraj Šebalj:
Odustajanje na ovogodišnjem nastupu mi teško pada, jer smo za razliku od prijašnjih godina sjeli u konkurentan auto. Sa Škodom smo obavili dobre pripreme i u našim okolnostima smo bili spremni za rally. Nažalost, problemi za nas su počeli već u petak, kada je pala kiša. Iako su sve posade bile u istom problemu (slikovi na kiši), izgubio sam ritam i nisam ga uspio pronaći tijekom prvog kruga. Kasnije sam se počeo dizati u poretku i sa nekoliko boljih rezultata (2. vrijeme na Učki), sam vratio samopouzdanje. Zadnji dan relija sam bio raspoložen i odlično sam osjećao auto. Nažalost na pola brzinskog ispita "Butoniga" sam pretjerao i u kombinaciji desnog i lijevog zavoja napravio grešku. Obzirom na brzinu, Škoda nije jako oštećena.

Toni Klinc:
Velika šteta za nas, no to je sastavni dio utrkivanja. Čitav vikend smo se mučili sa tempom. Prvo kiša sa lošim izborom guma, a onda krivi setup auta (jako je bježao stražnji kraj). U subotu ujutro smo sve posložili i super krenuli. Vožnja ipak, nije dugo trajala, ali to je sastavni dio utrkivanja. Još jednom hvala svima na podršci!

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments