Šebalj: 'Odustajanje mi teško pada'

Juraj Šebalj i Toni Klinc nisu uspjeli doći do cilja ovogodišnjeg Croatia relija. Nakon dobrog starta u četvrtak, kada su ostvarili prvo vrijeme na super specijalu te solidne vožnje u petak, subota nije bila sretan dan i vodeća hrvatska posada morala je odustati od daljnjeg nastupa.

U žaru brobe su izletjeli sa staze i oštetili Škodu Fabiu S2000, što je označilo kraj ovogodišnjeg nastupa. Do nesretnog sedmog brzinca stajali su dobro, bili su na petoj poziciji, s ciljem penjanja u poretku.

Juraj Šebalj:
Odustajanje na ovogodišnjem nastupu mi teško pada, jer smo za razliku od prijašnjih godina sjeli u konkurentan auto. Sa Škodom smo obavili dobre pripreme i u našim okolnostima smo bili spremni za rally. Nažalost, problemi za nas su počeli već u petak, kada je pala kiša. Iako su sve posade bile u istom problemu (slikovi na kiši), izgubio sam ritam i nisam ga uspio pronaći tijekom prvog kruga. Kasnije sam se počeo dizati u poretku i sa nekoliko boljih rezultata (2. vrijeme na Učki), sam vratio samopouzdanje. Zadnji dan relija sam bio raspoložen i odlično sam osjećao auto. Nažalost na pola brzinskog ispita "Butoniga" sam pretjerao i u kombinaciji desnog i lijevog zavoja napravio grešku. Obzirom na brzinu, Škoda nije jako oštećena.

Toni Klinc:
Velika šteta za nas, no to je sastavni dio utrkivanja. Čitav vikend smo se mučili sa tempom. Prvo kiša sa lošim izborom guma, a onda krivi setup auta (jako je bježao stražnji kraj). U subotu ujutro smo sve posložili i super krenuli. Vožnja ipak, nije dugo trajala, ali to je sastavni dio utrkivanja. Još jednom hvala svima na podršci!

You have no rights to post comments