Je li Sveta Nedelja zaštitnica rallyja?

Objavljeno u: 17/10/2013 - 19:27 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Oprostit ćete autoru ovih redaka na neupućenosti kada su u pitanju sveci zaštitnici, pa tako ne znam tko je točno zadužen za brigu i čuvanje rallyja i rallyaša. Ali ne treba biti posebno religiozan niti produhovljen za jednu spoznaju. Otkako se ukazala hrvatskim i regionalnim ljubiteljima rallyja, Rally Show St. Domenica s punim se pravom može nazvati (jednom) od zaštitnica/ika rallyja na ovim prostorima.

I ove godine show ide, jer nema te prepreke koja će marljive djelatnike-ice (da se poslužimo malo ovim naprednim oblikom kraćenja teksta) tamošnjeg Auto karting kluba Sveta Nedelja otrgnuti od njihovog svetog cilja - organizacije odličnog, pristupačnog, za publiku atraktivnog i vozačima omiljenog rally domjenka. Ovo domjenak uzmite s rezervom, ovo nije Pantovčak, nema skupih vina i finih odijela... ovo je šoder, blato, gas do poda, gembači i čižme gumenjače.

U prilogu pogledajte kratku video najavu (jednu od mnogih) ovogodišnjeg izdanja St. Domenice. Na rasporedu je 23. i 24. studenog i to su dani koji morate rezervirati za putovanje u okolicu Svete Nedelje (gradić u blizini manje poznatog mjestašca, Samobora).

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Video sadržaj

You have no rights to post comments