Pregovori oko nastupa slovenskih vozača na St. Domenici u tijeku? foto: Racing Team Šamec web

Pregovori oko nastupa slovenskih vozača na St. Domenici u tijeku?

Objavljeno u: 27/10/2013 - 02:30 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Kako prenosi slovenski Svet Hitrosti, situacija u kojoj su se slovenski automobilisti našli ove godine gotovo je identična situacija iz prošle godine. Sukladno važećim pravilima i tada je tamošnji savez vozačima zabranio nastup na natjecanju koje nije registrirano niti kod FIA-e niti kod HAKS-a. Ako smo dobro razumjeli situaciju, ne radi se o samovolji jednog čovjeka već o propisima po kojima AŠ2005 (slovenski automobilistički savez) ne smije (!) dozvoliti nastupanje na utrkama koje nisu sankcionirane od FIA-e ili njenih nacionalnih "podružnica".

Lani je problem riješen uvrštenjem Rally Showa Santa Domenica u kalendar HAKS-a, a po izvorima na koje se poziva spomenuti portal u tijeku su pregovori svih strana kako bi se osiguralo slično rješenje i za ovu godinu.

U nadi da će se zavrzlama riješiti na sveopće zadovoljstvo očekujemo bolje vijesti iz HAKS-a ili AKK Sveta Nedelja.

Izvor: www.svet-hitrosti.com

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments