4. Rally Show Santa Domenica: dolazak najavilo već 87 posada

23. i 24. studenoga u Svetoj Nedelji i okolici Samobora održat će se 4. Rally Show Santa Domenica 2013. Automobilistička rally manifestacija nove generacije koja svojom specifičnom makadamskom podlogom u prvi plan postavlja užitak gledatelja i natjecatelja. Već tri tjedna prije rallya organizatori su zaprimili skoro 90 prijava.   

Nakon tri uspješno održana Rally Showa Santa Domenica, koji je samo prošle godine posjetilo 10 tisuća gledatelja, natjecanje se i ove godine nastavlja u jasno izgrađenom konceptu. Organizatori pripremaju jedan kružni makadamski brzinski ispit kojim će se voziti po dva puta u jednom i dva puta u suprotnom smjeru. Start i cilj će biti smješteni u samoj servisnoj zoni. Zato će preglednost za sve posjetitelje biti potpuna.

"Koncept brzinskih ispita će naravno ostati isti. Jedan kružni brzinac s četiri prolaska, dva puta u jednom I dva puta u suprotnom smjeru. Pa zašto mijenjati dobitnu kombinaciju? Sama trasa brzinskog ispita će doživjeti neke promjene tako da će sve skupa biti još atraktivnije I zanimljivije. Matematika je jednostavna, očekivanih 100 posada na startu, svaka od njih proći će dva kruga po jednom brzincu, znači u četiri brzinska ispita dolazimo do računice da će gledatelji u jednom danu vidjeti preko 800 prolazaka! Zapanjujuće dobro, zar ne!" rekao je član organizacijskog odbora rallya, Daniel Vojvodić.

Organizatori su već mjesec dana prije rallya zaprimili skoro 90 prijava. Među njima su naravno svi vodeći hrvatski rally vozači poput višestrukog rally prvaka Juraja Šebalja, ali i oni koji će se u tome okušati po prvi puta baš na Santa Domenici. Ni više ni manje prijavu je poslala i skijašica Nika Fleiss. Dolazak sa puno atraktivnih i raznovrsnih automobila najavili su i mnogi reprezentativni rally gosti iz Slovenije, Italije, Švedske, Srbije, Austrije i Mađarske u automobilima od replika Mitsubishi WRC-a do zapanjujućih Lada.

Trenutno prvo ime privremene liste prijava je svakako Beppo Harrach, jedan od najbržih i najboljih vozača rallya u Austriji i široj regiji. Harrach je zadnjih godina demonstrirao sposobnosti svojega Mitsubishi Lancera EVO IX dok trenutno još nije poznato s kojim automobilom će nastupiti na 4. Rally Showu Santa Domenica.

Ne smijemo zaboraviti ni na dvostruke pobjednike Rallya Santa Domenica, 2011 i 2012g. bili su to naši iznimno brzi i atraktivni, Ivan Goran Čibej i Saša Bitterman. Posada je to koja je premoćno osvojila prošlogodišnje natjecanje, ujedno okitivši se i titulom kao prva hrvatska posada koja je nastupila u automobilu voženom na svjetskim rally prvenstvima, bila je to superiorna Škoda Octavia WRC. Zasigurno je pitanje samo dana kada će Čibej i Bitterman poslati prijavu i ponovo počastiti publiku u zasigurno još spektakularnijoj inačici rally automobila.

Rally Show Santa Domenica će započeti u subotu 23. studenoga spektakularnim ceremonijalnim startom na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji dok će se vožnje brzinskim ispitima održati na stazi u Savrščaku nedaleko Samobora od 08:30 u nedjelju 24. studenoga.  

Privremena lista prijava:

Video sadržaj

You have no rights to post comments