RWD Trophy - romantika svjetskog rallya vraća se u Hrvatsku

Objavljeno u: 15/11/2013 - 08:00 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Svi se sjećamo romantike svjetskog rallyja u 70-ima i početkom 80-tih godina, kada su vozači poput Arija Vatanena i Markku Alena, oduševljavali publiku u automobilima s pogonom na zadnje kotače. Ova romantika će se vratiti i na moderni rally Santa Domenica.

Za sad na listi prijavljenih posada već je dvadesetero njih u popularnim RWD automobilima. Ovakvi automobili u modernom rallyju nisu više tako brzi, ali su zato iznimno veliki magnet publike. To će se vidjeti i na ovogodišnjem rallyju Santa Domenica, gdje će klizanja na makadamu sigurno oduševljavati sve gledatelje.

"Power drift" je popularni način vožnje ovih hrabrih vozača. Njima možda fali snage u motoru, ali zato svaki zavoj napadaju kao da im je posljednji. Za sad se na rally Santa Domenica prijavilo 20 posada u konkurenciji RWD. Pred nama je zaista zanimljiva borba velikog broja vozača iz Madžarske sa Ladama VTFS.

Pitanje postoji što će protiv njih napraviti domaćini, braća Škalić sa sličnom Ladom i koliko će biti brz Josip-Žagar Zax s atraktivnom Toyotom Corollom GT AE86.

Tekst: Gregor Pavšič

PRIVREMENA LISTA PRIJAVA:


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments