RWD Trophy - romantika svjetskog rallya vraća se u Hrvatsku

Svi se sjećamo romantike svjetskog rallyja u 70-ima i početkom 80-tih godina, kada su vozači poput Arija Vatanena i Markku Alena, oduševljavali publiku u automobilima s pogonom na zadnje kotače. Ova romantika će se vratiti i na moderni rally Santa Domenica.

Za sad na listi prijavljenih posada već je dvadesetero njih u popularnim RWD automobilima. Ovakvi automobili u modernom rallyju nisu više tako brzi, ali su zato iznimno veliki magnet publike. To će se vidjeti i na ovogodišnjem rallyju Santa Domenica, gdje će klizanja na makadamu sigurno oduševljavati sve gledatelje.

"Power drift" je popularni način vožnje ovih hrabrih vozača. Njima možda fali snage u motoru, ali zato svaki zavoj napadaju kao da im je posljednji. Za sad se na rally Santa Domenica prijavilo 20 posada u konkurenciji RWD. Pred nama je zaista zanimljiva borba velikog broja vozača iz Madžarske sa Ladama VTFS.

Pitanje postoji što će protiv njih napraviti domaćini, braća Škalić sa sličnom Ladom i koliko će biti brz Josip-Žagar Zax s atraktivnom Toyotom Corollom GT AE86.

Tekst: Gregor Pavšič

PRIVREMENA LISTA PRIJAVA:


You have no rights to post comments