RWD Trophy - romantika svjetskog rallya vraća se u Hrvatsku

Objavljeno u: 15/11/2013 - 08:00 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Svi se sjećamo romantike svjetskog rallyja u 70-ima i početkom 80-tih godina, kada su vozači poput Arija Vatanena i Markku Alena, oduševljavali publiku u automobilima s pogonom na zadnje kotače. Ova romantika će se vratiti i na moderni rally Santa Domenica.

Za sad na listi prijavljenih posada već je dvadesetero njih u popularnim RWD automobilima. Ovakvi automobili u modernom rallyju nisu više tako brzi, ali su zato iznimno veliki magnet publike. To će se vidjeti i na ovogodišnjem rallyju Santa Domenica, gdje će klizanja na makadamu sigurno oduševljavati sve gledatelje.

"Power drift" je popularni način vožnje ovih hrabrih vozača. Njima možda fali snage u motoru, ali zato svaki zavoj napadaju kao da im je posljednji. Za sad se na rally Santa Domenica prijavilo 20 posada u konkurenciji RWD. Pred nama je zaista zanimljiva borba velikog broja vozača iz Madžarske sa Ladama VTFS.

Pitanje postoji što će protiv njih napraviti domaćini, braća Škalić sa sličnom Ladom i koliko će biti brz Josip-Žagar Zax s atraktivnom Toyotom Corollom GT AE86.

Tekst: Gregor Pavšič

PRIVREMENA LISTA PRIJAVA:


Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments