Croatia Rally nagrađen, u Poreču niče spomenik J. Todtu

Jeste li sumnjali u istinitost nedavnih glasina? Ako jeste, tko vam kriv. Nažalost, pokazale su se točnima - Croatia Rally od sljedeće sezone više neće biti dijelom Prvenstva Europe u rallyju. Sva pusta obećanja, velike, ogromne riječi nestale su zajedno sa Jeanom Todtom. Nakon Todtovog ukazanja u Dubrovniku i Poreču hrvatska je javnost usplahireno očekivala ne samo ostanak Croatia Rallyja u kalendaru EP već i unaprijeđenje u svjetsko prvenstvo. Već smo se zlurado smijali rallyju u Monte Carlu, znajući da će nam Jean, čim stigne u Pariz, ispuniti žarku želju i uvrstiti nas u WRC umjesto tog prastarog Montea.

Ali Jean nas je zaboravio.

Zaboravio je bio sve zajedničke akcije, zaboravio je bio sve zajedničke derneke. Croatia Rally ispao je iz kalendara.

Zašto, pita se s pravom sada već propisno gnjevna hrvatska javnost? Zašto i do kada te opet zašto? Do kad ćemo trpjeti i dopuštati da nas se gazi, omalovažava, laže...? Jedini problem je da se to hrvatska javnost uopće ne pita. Svi znamo da nam uzimaju iz džepova, svi znamo da nam lažu u oči, ali mi to toliko opako volimo, da smo zapravo sretni da je Croatija ispala iz Europe.

I nema veze zašto je došlo do toga. Nema veze na ponovna muljanja s novcem. Nema veze za nacimavanje observera. Ma nije to važno.

HAKS u Poreču gradi spomenik J. Todtu

Predsjednik komisije za sve živo i ono drugo pri FIA-i i povremeni glavni tajnik (što će reći da ima tajni više nego bilo tko drugi) HAKS-a, Zrinko Gregurek danas je na zatvorenoj konferenciji za novinare sam sebi dao izjavu u kojoj otkriva pojedinosti vezane uz izgradnju spomenika predsjedniku FIA-e, Jeanu Todtu u Poreču. Spomenik će biti izgrađen u kompleksu Corrupterra, novoizgrađenom "gradu u gradu" u kojemu se odaje posebno poštovanje onoj skrivenoj, a toliko važnoj ljudskoj djelatnosti, korupciji. Spomenik će biti izgrađen od bračkog kamena, izgradnju će financirati klubovi-članovi HAKS-a, a zasad nije izvjesno koje će visine spomenik biti jerbo je to osjetljivo pitanje u ovom slučaju.

"Spasite jednog čovjeka, spasili ste cijeli svijet. Tako je i Jean Todt uhljebio mene, a to je isto kao da je uhljebio cijelu nam suverenu, samostalnu i međunarodno priznatu Republiku Hrvatsku. Stoga smo odlučili izgradnjom spomenika odati počast ovom velikanu i to baš u Poreču, u kojemu je njegova aureola najjače sjala. Kao što vidite, FIA je upravo potvrdila da je Croatia Rally najbolji rally u protekloj sezoni i uvrstila ga na listu kandidata. Podsjećam da je u tom smislu čast biti izvan kalendara, jer u kalendaru su samo šrot natjecanja, cilj je biti kandidat! Uostalom, koji od tih rallyja ima spomenik", rekao je povodom svečanosti upriličene u čast promaknuća Croatia Rallyja u status kandidata Zrinko Gregurek.

FIA PE u rallyju, kalendar za 2014:

01: 31 Int. Jännerrallye, Oberösterreich (Austria), Asphalt/snow, 3-5 January 2014
02: Rally Liepāja (Latvia), Gravel/snow, 31 January-2 February 2014
03: Sibiu Rally Romania, Gravel/snow, 27 February-1 March 2014
04: Acropolis Rally (Greece), Asphalt/gravel, 28-30 March 2014
05: Circuit of Ireland Rally (United Kingdom), Asphalt, 17-19 April 2014
06: 49th SATA Rallye Açores (Portugal), Gravel, 15-17 May 2014
07: Geko Ypres Rally (Belgium), Asphalt, 19-21 June 2014
08: auto24 Rally Estonia (Estonia), Gravel, 17-19 July 2014
09: Barum Czech Rally Zlín (Czech Republic), Asphalt, 29-31 August 2014
10: Cyprus Rally (Cyprus), Asphalt/gravel, 19-21 September 2014
11: Rallye International du Valais (Switzerland), Asphalt/gravel, 23-25 October 2014
12: Giru di Corsica-Tour de Corse (France), Asphalt, 6-8 November 2014**

You have no rights to post comments