Harrach vs. Čibej na Santa Domenici

Santa Domenica ovo, Santa Domenica ono. Vijesti koje svakog dana pristižu sa svih strana, a tiču se ovog jedinstvenog rallyjaškog spektakla, neupućene bi mogle natjerati da pomisle kako je riječ o nekakvom natjecanju iz kalendara europskog ili barem državnog prvenstva. Ali, kao što dobro znamo, nije. Rad, rad i samo rad zaslužni su za sve veću popularnost Rally Showa u blizini Svete Nedelje, a koja je u blizini Samobora, a koji je nedaleko Zagreba.

Da skratimo i ne duljimo, pogledajmo što nam danas organizatori, AKK Sveta Nedelja, žele reći o svom projektu.

- - - - - - -

AKK Sveta Nedelja priprema već četvrto izdajanje rallya Santa Domenica u Svetoj Nedelji i okolici Savrščaka kod Samobora. Kratak makadamski rally biti će pravi izazov za više od 100 prijavljenih posada i zasigurno oko desetak tisuća gledatelja kraj staze. Glavni favoriti su hrvatski vozač Ivan Čibej sa Škodom Octaviom WRC i odlični Austrijanac Beppo Harrachu Mitsubishi Lanceru EVO IX.

Organizatori nisu mjenjali koncept svog rallya. U subotu će se održati ceremonijalni start rallya u Svetoj Nedelji, a u nedjelju vožnje na četiri brzinska ispita. Na jednoj stazi u dužini 44,34 kilometara, koji će se voziti po dva puta u oba smjera. Na adresu organizatora do sada je stiglo skoro 120 prijava, što je najbolji dokaz velikog interesa iodličnog koncepta rallya.

U nedjelju se očekuje velik dvoboj Ivan Čibej - Beppo Harrach. Na jednoj strani fenomenalni vozač iz Austrije sa Mitsubishi Lancerom EVO IX, koji na makadamu vozi na nivou svjetskog prvenstva. Dok je pak Čibej dvostruki pobjednik rallya Santa Domenica, 2011 i 2012g.,te će i ove godine vozit odlično pripremljenu Škodu Octaviu WRC EVO III.

"Uvijek tražimo male rallye gdje možemo testirati nove komponente i provjeravati detalje automobila i setupa jer niti jedan test nije nikad toliko dobar kao onaj u konkurenciji na samom rallyu. Sigurno je da želimo pobijediti, a isto tako i napraviti dobar show i predstaviti se potencijalnima sponzorima." rekaoje Harrach.

Organizatori su vrlo zadovoljni odrađenim pripremama za rally te velikim interesom natjecatelja i publike. U nedjelju će pripremiti i posebne DMACK tyres nagrade za sve prvoplasirane posade, te AUTO KREŠO nagrade za ostale osvajače postolja .Također proglasiti će i oni najboljii u zanimljivim konkurencijama kao što su Auto Krešo RWD trophy, Lada Trophy i Usodna strast Junior Trophy za mlade vozače.

"Organizacijski smo u samoj završnici, odrađuju se posljednja ušminkavanja kompletnog eventa. Prošli vikend imali smo odličnu promociju u City Centeru One West! Gdje smo na jedan novi, jedinstven naćin dodatno zapalili publiku da dođu i posjete ovu ludu rally zabavu. Na nama je sada da privedemo kraju sve radove za ceremonijalni start u Svetoj Nedelji i na samoj stazi Savrščak gdje će se u nedjelju 24.11. održati nezapamćen rally spektakl na ovim prostorima. Ako nas i i vrijeme posluži, vjerujte to će uistinu biti rally koji će ostati upisan u povijest HR automobilizma !!!" prije rallya rekao je organizator Daniel Vojvodić.

Više informacija na http://www.akk-svetanedelja.com

You have no rights to post comments