HR rallyjaši pažnja: Open Rally Challenge ponovo jaše!

Prije nekoliko godina skupina entuzijasta pokušala je u Hrvatskoj pokrenuti "alternativno" rally prvenstvo s privlačnim pravilima i još privlačnijim natjecanjima. Kronični manjak makadama u domaćem rally prvenstvu entuzijasti okupljeni pod imenom Open Rally Challenge odlučili su nadomjestiti pravim makadamskim spektaklom u okolici Čazme, iako se ORC u svojim prvim godinama bavio i asfaltom. Premda taj prvotni ORC nije preživio, atraktivnost ideje, koncepta i izvedbe često su se komentirale u razgovorima o rallyju u Hrvatskoj.

Ove godine, međutim, s razgovora će ponovo prijeći na djelo jer pred nama se nalazi novi Open Rally Challenge. Ako vas je ta vijest natjerala da skakućete s noge na nogu poput razdragane djevojčice, pričekajte da vam kažemo još ovo. Prema podacima s kojima trenutno raspolažemo, Open Rally Challenge će se sastojati od tri (3) natjecanja na tri lokacije. Sada već vjerojatno ozbiljno poskakujete. Na sve tri lokacije podloga će biti - makadam! Više ne dodirujete tlo? Pokušajte poslušati još i ovo. Slavni, jedinstveni i međunarodno priznati Rally Show Santa Domenica jedno je od tri natjecanja u kalendaru novog ORC-a! Ako ste upravo pali u nesvijest, razumijemo vas.

Dražen Čurić i ekipa koja radi na pripremi novog, povratničkog i nikad jačeg ORC-a odlučila je, čini se, proširiti ideju jednostavnih, pristupačnih, privlačnih i zabavnih rallyja, koje će publika jednostavno pratiti, a vozači neće morati istresti svoju i ženinu plaću da bi na njima nastupili.

Kalendar ORC-a za 2014. sastoji se od tri natjecanja. Prvo je ORC Čazma i održava se 25. i 26.04. Slijedi ORC Orahovica 15. i 16.06. te veliko finale u Svetoj Nedelji na Rally Showu Santa Domenica, 29. i 30.11.

Od pravila izdvajamo klase: klasa 1 do 1400 ccm, klasa 2 od 1401 do 2000 ccm i klasa 3 NO LIMIT koja se boduje samo za generalku. Tehnički pravilnik, pak, dopušta nastupanje u neregistriranim automobilima sa sigurnosnom opremom (kavez, protupožarni aparati, trkaća sjedala i pojasevi, itd., a nije potrebna aktualna već bilo koja FIA-ina homologacija opreme. Za opremu vozača i suvozača vrijedi minimum FIA1986 standarda. Automobili s turbinama množe obujam motora s koeficijentom 1,7, a kompresorci s 1,3.

Više o Open Rally Challengeu možete saznati na službenoj stranici prvenstva.

Očekujete li i vi početak ORC sezone s nestrpljenjem?

You have no rights to post comments