Rally Kumrovec otvara rallyjašku sezonu

Nikad nije prerano za dobre vijesti, a već smo navikli da se sve vijesti vezane uz Rally Kumrovec mogu smatrati dobrima. To će natjecanje i ove godine otvoriti sezonu domaćeg rally prvenstva, a organizatori su već danas pripremili prvi paket informacija. Kako se rally održava krajem ožujka, imate (zajedno s nama) sasvim dovoljno vremena pripremiti se kako bi taj vikend imali slobodan. U nastavku pročitajte što organizatori AK Delta Sport kažu o ovogodišnjem izdanju sve poznatijeg rallyja u Kumrovcu i okolici.

AUTOMOBILISTIČKA sezona počinje u Kumrovcu!

Četvrtu godinu zaredom sezona rallya počinje u Kumrovcu. Najpoznatije selo na svijetu ugostit će posade i ljubitelje oktana 28. i 29. ožujka 2014. Organizator AK Delta sport u suradnji s Općinama Kumrovec i Zagorska Sela priprema 10 brzinskih ispita ukupne dužine 75 kilometara. Natjecanje uskim cestama Kumrovca i okolice počet će noćnim brzincima u petak 28. ožujka u Termama Tuhelj, koji će zasigurno biti izuzetno atraktivni za sve posjetitelje, a završiti u subotu 23. ožujka u kasnim poslijepodnevnim satima.

Rally Kumrovec još je jednom, drugu godinu uzastopce proglašen najbolje organiziranim rallyem u Hrvatskoj. Priznanje Hrvatskog auto i karting saveza za 2013. godinu predstavnici AK Delta sport primili su na svečanosti u Vodicama 25. siječnja. Dobivenu nagradu treba opravdati i u ovoj godini, stoga su radne verzije Posebnog pravilnika i Plana sigurnosti već dostavljene u HAKS na ovjeru. Objava Posebnog pravilnika predviđena je najkasnije do 20. veljače 2014. - mjesec dana prije posljednjeg dana prijema prijava.

Na prošlogodišnjoj utrci nastupilo je 45 posada, od kojih je 28 stiglo do cilja. Nakon dvije uzastopne pobjede Mađara Janosza Szilagyija sa suvozačima Viktoriom Zejdom (2011.) i Botondom Csaynijem (2012.), godine 2013. Daniel Šaškin i Damir Bruner slavili su u premijernom nastupu u Kumrovcu.

Više informacija na službenom webu rallyja - www.rally-kumrovec.com

You have no rights to post comments