Otkazan Rally Kumrovec!

Otkazan Rally Kumrovec! foto: Matej Sevčnikar
Kako je ono rekao predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza: "Znamo da vozači jedva spajaju kraj s krajem"? Vozačima se u sve većem broju pridružuju i organizatori i to oni u čiji ugled nije potrebno sumnjati i koji su svoje sposobnosti dokazali dugogodišnjim radom. Obzirom na potpunu marginalizaciju koju u medijima već godinama doživljava domaći automobilizam, kao i apsolutni nedostatak vizije i projekata koji bi tome stali na kraj, a što bi, ako se ne varamo, trebala biti jedna od zadaća HAKS-a, ne čudi da se natjecanja otkazuju. Posljednji bolni rez stigao je od organizatora Rallyja Kumrovec, natjecanja koje je već tradicionalno otvaralo sezonu utrka u Hrvatskoj. Auto klub Delta Sport odlučio je otkazati to natjecanje zbog nemogućnosti pronalaženja generalnog pokrovitelja. Priopćenje prenosimo u nastavku.

Poštovani sportski prijatelji,


nakon 3 godine uspješne organizacije rallya u Kumrovcu, a temeljem odluke Upravnog odbora Auto kluba „Delta Sport“ iz Zagreba ovim putem Vas sa velikom žalošću informiramo kako se 4. Rally Kumrovec 2014. neće održati.

Unatoč ogromnoj želji i volji članova kluba koji se već 4. godinu grčevito bore sa pronalaženjem generalnog pokrovitelja priredbe koji bi nam omogućio nesmetano održavanje iste te samoj činjenici da je ista do sada organizirana većinski iz vlastitih osobnih sredstava i sa velikom strašću, jednoglasni zaključak je da je prioritet egzistencija kluba koja bi bila ozbiljno narušena gomilanjem dugova u slučaju same organizacije i ove godine.

Prije svega želimo se zahvalili našim domaćinima, Općinama Kumrovec i Zagorska Sela na dosadašnjoj suradnji koji su zajedno sa nama potrošili sve atome snage kako bi se natjecanje održalo te i svim dosadašnjim lokalnim partnerima. Iskreno se nadamo da prošla godina nije bila zadnje izdanje oktanske čarolije po zagorskim bregima.

Također koristimo priliku kako bi se ispričali svim zaljubljenicima u ovaj sport, klubovima, vozačima i gledateljima te Vas pozivamo da nam se priključite na našem drugom velikom ovogodišnjem projektu, podržanom od lokalne vlasti, prema kojem smo usmjerili svu našu energiju i znanje - 1. RALLY MOSLAVINA 2014.

You have no rights to post comments