Delta se vraća Zagrebu, Zagreb i Ina se vraćaju Delti

Objavljeno u: 23/04/2014 - 00:13 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Četiri su desetljeća najznamenitijeg rally natjecanja sa hrvatskog prostora – Ina Delta rallya. Unatoč kriznim godinama za gospodarstvo općenito, pa time i sport, te autosport kao često zaboravljenu granu sporta, organizatori su potpomognuti doprinosom Grada Zagreba, te domaće industrije nafte, Ina-e, osigurali priredbu na razini nekadašnjih godina slave kada se po zagrebačkom gorju vozilo za vrijedne europske bodove.

Spletom okolnosti, dva znamenita zagrebačka autosport kluba opet postaju jedan, sa životopisom koji ima daleke korijene – AK Ina i AK Delta su združeni u AK Ina Delta, a pritom je i ponovno oživljena suradnja sa Ina-om, domaćom industrijom nafte. Zajednički napori priredili su slavlje dostojno povoda 40. Rođendana najstarijeg, najtežeg i najpopularnijeg automobilističkog natjecanja u Hrvatskoj, koja je kroz svoju povijest postala i prva međunarodna sportska priredba povjerena hrvatskim organizatorima bilo koje sportske discipline otkako je Republike Hrvatske.

Slavlje počinje u petak, 9. Svibnja, ceremonijalnim startom kada će natjecatelji za Prvenstvo Hrvatske u rallyu, kao i oni za Prventsvo centralne Europe (CEZ), krenuti sa startne rampe kod Ina-ine zgrade sa Av. Dubrovnik. U 19:01 prvo vozilo će krenuti na prvom brzinskom ispitu, prologu pokraj Zagrebačkog Hipodroma i jezera Bundek, preko Omladinskog mosta do parkirališta iza Ina-ine zgrade.

Drugu, subotnju, etapu čine dva kruga od po tri brzinska ispita preko i u okolici zagrebačkog gorja, Sljemena. Time se Delta vraća svojim starim i poznatim stazama koje su bile izazov na najbolje relijaše Europe.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments