Prezentacija 41. Croatia Rallyja HOK održana u Poreču

Objavljeno u: 11/07/2014 - 21:02 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Prezentacija 41. Croatia Rallyja HOK održana je danas u Poreču, kojom prilikom je potpisan i ugovor između organizatora, HAKS-a, i Grada Poreča. Priopćenje s tog događaja prenosimo u nastavku.

POREČ PONOVO DOMAĆIN OKTANSKOG SPEKTAKLA

Villa Polesini u Poreču bila je mjestom prve prezentacije ovogodišnjeg „41.Croatia rallya 2014. HOK“ čiji će domaćin drugu godinu za redom biti Grad Poreč. Tom prigodom gradonačelnik Edi Štifanić u ime domaćina i glavnog pokrovitelja i glavni tajnik Hrvatskog auto i karting saveza Zrinko Gregurek u ime organizatora potpisali su ugovor o suradnju za ovu i slijedeću godinu. Ujedno su potpisani i ugovori sa suorganizatorima autoklubovima „D.T.“ iz Poreča i „Opatija Motorsport“ koji će biti nosioci tehničke realizacije bogatog sportskog i pratećeg sadržaja u Poreču i Opatiji.

Ovogodišnji Croatia rally odvijati će se na prostoru Istre i Kvarnera od 2. do 4. listopada, a boduje se za FIA Euro Rally Trophy (koeficijent 4), Prvenstvo CEZ-a (Srednjeeuropska zona) i Prvenstvo Republike Hrvatske.

-Poreč je prepoznatljiv kao grad sporta, a već se više puta potvrdio kao oktanski centar. Prošlogodišnja višednevna događanja uz jubilarni Croatia rally pokazala su se punim pogotkom, stoga smo odlučili i dalje biti uspješni partneri HAKS-a, destinacija automobilističkih natjecanja i domaćin najboljih europskih vozača i brojnih njihovih fanova – istakao je gradonačelnik Štifanić.

-Rally će uobičajeno biti zahtjevan ukupne duljine 555 km sa 16 brzinskih ispita na osam različitih dionica tijekom tri dana. Uvod u cjelokupno natjecanje biti će noćni brzinski ispit u centru Poreča koji će se ponoviti i na kraju drugog dana. Koncepcija je slična prošlogodišnjoj pa će se u petak voziti dvije poznate dionice Borut u kontra smjeru i Učka, a potom dvije nove kombinacije oko Buzeta i Butonige. Trećeg dana brzinci su bliže Poreča i u novim izdanjima dijela znanih dionica. Stranići, Lovreč i Antonci radni su nazivi brzinaca kojima će se zaključiti ovogodišnje natjecanje u rano subotnje poslijepodne – prezentirao je sportski koncept odgovorni koordinator Mato Šebalj.

Poznati i trofejni porečki reli as Daniel Šaškin naznačio je niz novosti koje se već ove godine žele uvesti na trodnevnu manifestaciju čiji se novi koncept upravo „gradi“ s ciljem da se iz godine u godinu usavršava. Pregovara se sa poznatim svjetskim rally asovima, uklopiti uz sportske automobile sadašnjice i Prvenstvo Europe za oldtimere koje službeno kreće od sljedeće godine, a posebnost je koncentracija događanja uz porečku rivu i sami centar. Sjedište organizatora predviđeno je u Villi Polesini, press centar u porečkom kazalištu, a servisni park duž porečke rive od carinskog pristaništa do zgrade suda.

Brzinac na Učku kojim se iz Istarske prelazi i u Primorsko-goransku županiju povod je cjelodnevnog oktanskog spektakla koji će se reprizno, poslije uspješnog prošlogodišnjeg, provesti na opatijskoj Slatini, a kojeg je predstavio Igor Puž, predsjednik AK Opatija Motorsport.

O značaju i programima rallya, koncepciji i pripremama novinarima su govorili i Loris Peršurić, zamjenik porečkog gradonačelnika, Damjan Novak, predsjednik Autokluba „D.T.“ i Goran Vujsić, voditelj sigurnosti rallya.

Prošle godine „probijen“ je led porečkim izdanjem najstarije i najznačajnije hrvatske automobilističke manifestacije. Ove je godine po svemu sudeći želja svih koji su uključeni u organizaciju sve dignuti na jedan viši pravi europski, što više svjetski nivo. Predstoje tri mjeseca znoja i rada do prvog listopadskog vikenda.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments