Najavljen 23. Rally Opatija

Objavljeno u: 08/09/2014 - 23:04 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Opatijska rivijera i njezina okolica i ove će godine, već tradicionalno, krajem listopada biti domaćinom 23. Izdanju Opatijskog Rallyja. Organizator AK Opatija, uz suorganizaciju riječkih klubova AK Rijeka i AK INA Millennium, ove godine priprema dvodnevno natjecanje ukupne dužine 354,70 km u sklopu čega je 8 brzinskih ispita ukupne dužine 110,54 km. Glavni pokrovitelj manifestacije i ove godine je Grad Opatija kojem se ove godine kao pokrovitelj pridružio i Grad Buzet na čijem prostoru se odvija dio programa.

Rally počinje u jutarnjim satima kada su predviđeni tehnički prijam u Autoservisu Bivio te verifikacija dokumenata u Grand Hotelu 4 Opatijska cvijeta nakon čega posade mogu isprobati svoje automobile na shakedownu koji je ove godine ponovno uvršten u program rallyja. U svrhu popularizacije rallyja „kraljice automobilizma“ ove godine će posade startati iz samog centra Opatije, ispred tržnice. Biti će to posebna prigoda za gledatelje da na glavnoj opatijskoj prometnici razgledaju limene ljubimce u vremenu od 16:45 pa sve do 18:00 sati kada će uslijediti start. Posade će prvog dana rallyja odvoziti dva vrlo atraktivna noćna brzinska ispita na Permanima nakon čega „noće“ na Opatijskom mulu.

Drugi dan rally seli na brze i skliske ceste obronaka Ćićarije gdje posade moraju svladati dva puta po tri brzinska ispita između kojih će jednom svratiti u servisno parkiralište koje je i ove godine smješteno na Preluci.

I ove godine natjecanje je međunarodnog karaktera te se uz Prvenstvo Hrvatske boduje i za Šampionat i Kup BiH te Alpe Adria Rally Cup (AARC). Uz nastup posada iz Hrvatske očekuje se i 15-ak posada iz Italije i Austrije u sklopu AARC-a te 10-ak posada iz BIH, ali i goste iz Mađarske i Slovenije. Prve posade očekuju se oko 17 sati na cilju, koji će također biti na Opatijskoj tržnici, dok sama ciljna ceremonija započinje nešto prije 18 sati. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada održati će se u Grand hotelu „4 opatijska cvijeta“ s početkom u 21:00 sati, najavio je Dražen Puž ispred organizatora iz AK Opatija.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments