Šebalj i Klinc zadovoljni učinkom u Moslavini

Objavljeno u: 16/09/2014 - 10:13 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Rally Moslavina vožen ovog vikenda na cestama oko Popovače i Kutine, privukao je 23 posade iz Mađarske i Hrvatske. Posade su startale u petak Shakedownom i prologom u centru Kutine. Subotnji brzinci voženi su preko Gojla i Mišinke, te is Popovače do Mustafine Klade. Odabrane staze su brze i skliske, naročito po kiši.

Pobjedu je odnio Mađar Hideg u Mitsubishi Lanceru ispred Šebalja i Szilagya. Kako je Hideg nastupio u klasi S (ne boduje se za PH), Šebalj i Szilagy nisu stiskali, jer glavnu riječ u PH vode upravo oni. Tako je ukupnu pobjedu u PH odnio Šebalj i skupio još jednom maksimalan broj bodova i dodatno učvrstio vodeću poziciju.

Juraj Šebalj:
Rally je za nas prošao odlično. Moram priznati da je bilo teško, obzirom da su prosječne brzine na oba brzinca visoke, a vrijeme vrlo promjenjivo. Na početku smo probali držati priuključak sa Hidegom, no njegov automobil je složen po drugačijim pravilima i najvažnije je bilo držati Szilagya iza nas. To nije bilo najlakši zadatak, jer smo prvenstveno ratovali sa pravim odabirom guma.

Toni Klinc:
Sretan sam sa rezultatom. Ovaj rally bio je vrlo zahtjevan. I po pitanju prognoze vremena i po pitanju uigranosti posade. Ako želiš ići na rezultat, tada sve mora štimati na ovakvim brzincima. Na mnogim mnjestima smo imali problema s aquaplaningom, koji zna biti nepredvidiv i jako opasan. Iz istog razloga nije imalo smisla juriti za Hidegom, tako da smo se zadovoljili s drugim mjestom. U svakom slučaju ovo je bilo dobro buđenje nakon ljetne stanke i odličan trening pred Croatia rally.

Rezultati:
1. Hideg - Kerek
2. Šebalj - Klinc 21,2
3. Szilagy - Csany 2.07,7

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments