Šebalj i Klinc zadovoljni učinkom u Moslavini

Rally Moslavina vožen ovog vikenda na cestama oko Popovače i Kutine, privukao je 23 posade iz Mađarske i Hrvatske. Posade su startale u petak Shakedownom i prologom u centru Kutine. Subotnji brzinci voženi su preko Gojla i Mišinke, te is Popovače do Mustafine Klade. Odabrane staze su brze i skliske, naročito po kiši.

Pobjedu je odnio Mađar Hideg u Mitsubishi Lanceru ispred Šebalja i Szilagya. Kako je Hideg nastupio u klasi S (ne boduje se za PH), Šebalj i Szilagy nisu stiskali, jer glavnu riječ u PH vode upravo oni. Tako je ukupnu pobjedu u PH odnio Šebalj i skupio još jednom maksimalan broj bodova i dodatno učvrstio vodeću poziciju.

Juraj Šebalj:
Rally je za nas prošao odlično. Moram priznati da je bilo teško, obzirom da su prosječne brzine na oba brzinca visoke, a vrijeme vrlo promjenjivo. Na početku smo probali držati priuključak sa Hidegom, no njegov automobil je složen po drugačijim pravilima i najvažnije je bilo držati Szilagya iza nas. To nije bilo najlakši zadatak, jer smo prvenstveno ratovali sa pravim odabirom guma.

Toni Klinc:
Sretan sam sa rezultatom. Ovaj rally bio je vrlo zahtjevan. I po pitanju prognoze vremena i po pitanju uigranosti posade. Ako želiš ići na rezultat, tada sve mora štimati na ovakvim brzincima. Na mnogim mnjestima smo imali problema s aquaplaningom, koji zna biti nepredvidiv i jako opasan. Iz istog razloga nije imalo smisla juriti za Hidegom, tako da smo se zadovoljili s drugim mjestom. U svakom slučaju ovo je bilo dobro buđenje nakon ljetne stanke i odličan trening pred Croatia rally.

Rezultati:
1. Hideg - Kerek
2. Šebalj - Klinc 21,2
3. Szilagy - Csany 2.07,7

You have no rights to post comments