Šebalj i Klinc zadovoljni učinkom u Moslavini

Objavljeno u: 16/09/2014 - 10:13 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Rally Moslavina vožen ovog vikenda na cestama oko Popovače i Kutine, privukao je 23 posade iz Mađarske i Hrvatske. Posade su startale u petak Shakedownom i prologom u centru Kutine. Subotnji brzinci voženi su preko Gojla i Mišinke, te is Popovače do Mustafine Klade. Odabrane staze su brze i skliske, naročito po kiši.

Pobjedu je odnio Mađar Hideg u Mitsubishi Lanceru ispred Šebalja i Szilagya. Kako je Hideg nastupio u klasi S (ne boduje se za PH), Šebalj i Szilagy nisu stiskali, jer glavnu riječ u PH vode upravo oni. Tako je ukupnu pobjedu u PH odnio Šebalj i skupio još jednom maksimalan broj bodova i dodatno učvrstio vodeću poziciju.

Juraj Šebalj:
Rally je za nas prošao odlično. Moram priznati da je bilo teško, obzirom da su prosječne brzine na oba brzinca visoke, a vrijeme vrlo promjenjivo. Na početku smo probali držati priuključak sa Hidegom, no njegov automobil je složen po drugačijim pravilima i najvažnije je bilo držati Szilagya iza nas. To nije bilo najlakši zadatak, jer smo prvenstveno ratovali sa pravim odabirom guma.

Toni Klinc:
Sretan sam sa rezultatom. Ovaj rally bio je vrlo zahtjevan. I po pitanju prognoze vremena i po pitanju uigranosti posade. Ako želiš ići na rezultat, tada sve mora štimati na ovakvim brzincima. Na mnogim mnjestima smo imali problema s aquaplaningom, koji zna biti nepredvidiv i jako opasan. Iz istog razloga nije imalo smisla juriti za Hidegom, tako da smo se zadovoljili s drugim mjestom. U svakom slučaju ovo je bilo dobro buđenje nakon ljetne stanke i odličan trening pred Croatia rally.

Rezultati:
1. Hideg - Kerek
2. Šebalj - Klinc 21,2
3. Szilagy - Csany 2.07,7

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments