Foto: Croatia Rally 2014 - AŠ Remetinec

Objavljeno u: 09/10/2014 - 11:22 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
O tome kojim će putem krenuti nekada najpoznatije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj postoji mnogo teorija. Nekada sjajan rally u okolici Zagreba, koji je tijekom desetljeća stekao velik međunarodni ugled, danas je "na aparatima" i u vegetativnom stanju. Razloga za to je popriličan broj, ili pak vrlo malo, ovisno o perspektivi iz koje promatrate problem. U rukama krovne domaće automobilističke institucije, HAKS-a, rally je izgubio status vrhunskog europskog rallyja, ispao je iz kalendara Europskog prvenstva, a broj prijava također zabrinjava. Naravno, sve se to dogodilo zato što je kriza i nema novca, naravno. Nigdje, međutim, ne nalazimo planove o tome kako se boriti protiv krize niti što Croatia Rally i njegovi aktualni organizatori namjeravaju učiniti da se suprotstave crnim prognozama i vrate rallyju njegov nekadašnji sjaj.

Istovremeno, u okolici Zagreba, s istim rednim brojem ispred imena, ne tako davno je rođen novi rally čiju organizaciju potpisuju stari organizatori. Čime ova priča polako napušta svjetlo dana i ulazi u zonu sumraka. Iskreno se nadamo kako nas na kraju tunela ipak čeka svjetlo, a ne crna rupa.

Svjetla, međutim, nije nedostajalo u Istri proteklog vikenda. A gdje su rally i svjetlo, tu je i Auto škola Remetinec, utjelovljena u Andreji Rastowsky i Siniši Pšeničniku. Ovaj je sveprisutni rallyjaški dvojac svojim nezaustavljivim entuzijazmom "pokrio" još jedno rally natjecanje u regiji, a rezultat možete vidjeti u priloženom foto izboru. Točno 180 fotografija odlučno se bori protiv mraka i loših vibracija i to na najbolji mogući način. Upornost, predanost i nevjerojatna ljubav prema rallyju Andreju i Sinišu svrstavaju uz bok rally posadama, koje iz godine u godinu prkose sve većim nedaćama koje muče hrvatski automobilizam.

Uživajte u radu remetinečkih školaraca. Andrea i Siniša, veliko hvala na ustupljenim materijalima.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.