Foto: Croatia Rally 2014 - AŠ Remetinec

Objavljeno u: 09/10/2014 - 11:22 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
O tome kojim će putem krenuti nekada najpoznatije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj postoji mnogo teorija. Nekada sjajan rally u okolici Zagreba, koji je tijekom desetljeća stekao velik međunarodni ugled, danas je "na aparatima" i u vegetativnom stanju. Razloga za to je popriličan broj, ili pak vrlo malo, ovisno o perspektivi iz koje promatrate problem. U rukama krovne domaće automobilističke institucije, HAKS-a, rally je izgubio status vrhunskog europskog rallyja, ispao je iz kalendara Europskog prvenstva, a broj prijava također zabrinjava. Naravno, sve se to dogodilo zato što je kriza i nema novca, naravno. Nigdje, međutim, ne nalazimo planove o tome kako se boriti protiv krize niti što Croatia Rally i njegovi aktualni organizatori namjeravaju učiniti da se suprotstave crnim prognozama i vrate rallyju njegov nekadašnji sjaj.

Istovremeno, u okolici Zagreba, s istim rednim brojem ispred imena, ne tako davno je rođen novi rally čiju organizaciju potpisuju stari organizatori. Čime ova priča polako napušta svjetlo dana i ulazi u zonu sumraka. Iskreno se nadamo kako nas na kraju tunela ipak čeka svjetlo, a ne crna rupa.

Svjetla, međutim, nije nedostajalo u Istri proteklog vikenda. A gdje su rally i svjetlo, tu je i Auto škola Remetinec, utjelovljena u Andreji Rastowsky i Siniši Pšeničniku. Ovaj je sveprisutni rallyjaški dvojac svojim nezaustavljivim entuzijazmom "pokrio" još jedno rally natjecanje u regiji, a rezultat možete vidjeti u priloženom foto izboru. Točno 180 fotografija odlučno se bori protiv mraka i loših vibracija i to na najbolji mogući način. Upornost, predanost i nevjerojatna ljubav prema rallyju Andreju i Sinišu svrstavaju uz bok rally posadama, koje iz godine u godinu prkose sve većim nedaćama koje muče hrvatski automobilizam.

Uživajte u radu remetinečkih školaraca. Andrea i Siniša, veliko hvala na ustupljenim materijalima.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...