Foto: Croatia Rally 2014 - AŠ Remetinec

O tome kojim će putem krenuti nekada najpoznatije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj postoji mnogo teorija. Nekada sjajan rally u okolici Zagreba, koji je tijekom desetljeća stekao velik međunarodni ugled, danas je "na aparatima" i u vegetativnom stanju. Razloga za to je popriličan broj, ili pak vrlo malo, ovisno o perspektivi iz koje promatrate problem. U rukama krovne domaće automobilističke institucije, HAKS-a, rally je izgubio status vrhunskog europskog rallyja, ispao je iz kalendara Europskog prvenstva, a broj prijava također zabrinjava. Naravno, sve se to dogodilo zato što je kriza i nema novca, naravno. Nigdje, međutim, ne nalazimo planove o tome kako se boriti protiv krize niti što Croatia Rally i njegovi aktualni organizatori namjeravaju učiniti da se suprotstave crnim prognozama i vrate rallyju njegov nekadašnji sjaj.

Istovremeno, u okolici Zagreba, s istim rednim brojem ispred imena, ne tako davno je rođen novi rally čiju organizaciju potpisuju stari organizatori. Čime ova priča polako napušta svjetlo dana i ulazi u zonu sumraka. Iskreno se nadamo kako nas na kraju tunela ipak čeka svjetlo, a ne crna rupa.

Svjetla, međutim, nije nedostajalo u Istri proteklog vikenda. A gdje su rally i svjetlo, tu je i Auto škola Remetinec, utjelovljena u Andreji Rastowsky i Siniši Pšeničniku. Ovaj je sveprisutni rallyjaški dvojac svojim nezaustavljivim entuzijazmom "pokrio" još jedno rally natjecanje u regiji, a rezultat možete vidjeti u priloženom foto izboru. Točno 180 fotografija odlučno se bori protiv mraka i loših vibracija i to na najbolji mogući način. Upornost, predanost i nevjerojatna ljubav prema rallyju Andreju i Sinišu svrstavaju uz bok rally posadama, koje iz godine u godinu prkose sve većim nedaćama koje muče hrvatski automobilizam.

Uživajte u radu remetinečkih školaraca. Andrea i Siniša, veliko hvala na ustupljenim materijalima.

You have no rights to post comments