Szilagyi pobjednik Rallyja Opatija

Objavljeno u: 25/10/2014 - 19:16 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Prigodom održavanja i okončanja 23. izdanja Rallyja Opatija od organizatora natjecanja primili smo priopćenje, koje prenosimo u nastavku.

Završen je 23. Rally Opatija. Opatijska rivijera i obronci Ćićarije u organizaciji AK Opatija i suorganizatora AK Rijeka i AK Ina Millenium ovaj vikend ugostili su neke od najpoznatijih imena hrvatskog rallya.

Petak, 24. listopad prošao je u tehničkim formalnostima kada su obavljene verifikacije dokumenata vozača i tehnički pregled vozila. Prijavljene je ukupno 32 posade, a na Shakedownu koji je započeo u 14h sudjelovale su 23. Ceremonijalnim startom, koji se ove godine odvijao na glavnoj opatijskoj prometnici te time doprinjelo atraktivnosti same manifestacije, službeno je započelo natjecanje.

Ovogodišnje izdanje rallya vozilo se itinererom dugim 354,70 km u sklopu čega su osam brzinskih ispita ukupne duljine 110,54 km. Natjecateljski dio manifestacije počeo je u petak nakon 18h gdje su posade prošle dva atraktivna noćna brzinska ispita (Breza 1 i 2) koja su se vozila na potezu od mjesta Ružići do Petrolejske ceste. Dva brzinca, duljine nešto više od 6 kilometara, najbrže je prošao bračni par Hrvatin – Hrvatin i samim tim završili kao pobjednici prvog dana natjecanja.

U subotu, 25. listopada, vozači su krenuli s opatijskog mula točno u 9:01h prema servisnom parkiralištu na Preluci nakon čega su uslijedila tri brzinska ispita: Brest, Račja Vas i Mune. Nakon odvoženih 5 brzinskih ispita 1. Mjesto preuzela je posada Szilagyi – Csanyi s ukupnim vremenom 35:12.2, dok su nažalost posada Hrvatin – Hrvatin, izletjevši s ceste, morali prekinuti svoje natjecanje i odustati od borbe za prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je posadi Prodan – Draženović iz AK Opatija Motorsport sa ukupnim vremenom 35:44.6. Nakon predgrupiranja na opatijskom mulu, uslijedila su posljednja tri brzinska ispita koja su se vozila po istim dionicama u suprotnom smjeru.

Unatoč odličnim vremenskim uvjetima i suhoj cesti, od ukupno prijavljene 32 posade, na cilj su stigle samo 18.

Završni rezultati međutim ipak nisu iznenadili te su pobjednici 23. Rallya Opatija posada Janos Szilagyi – Botond Csanyi sa Mitscubishi Lancer Evo IX koji su prvo mjesto preuzeli u 4 brzincu i zadržali do samog kraja natjecanja. Iako su mađarskog podrijetla, na natjecanju su sudjelovali kao posada AK Delta Sport. Njihov završni rezultat je 1:03:26.0. Drugo mjesto je pripalo posadi Prodan – Draženović, koji su u svojoj 3. Klasi osvojili 1. mjesto. Njihov završni rezultat je 1:04:41.3. Posada Trani – Vošinek iz Slovenije u zadnjem brzincu preuzeli su 3 mjesto svojim sunarodnjacima Premrl – Brešer koji su morali odustati zbog izlijetanja sa ceste.

Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održala se u Hotelu „4 Opatijska Cvijeta“ s početkom u 21h.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments