Szilagyi pobjednik Rallyja Opatija

Prigodom održavanja i okončanja 23. izdanja Rallyja Opatija od organizatora natjecanja primili smo priopćenje, koje prenosimo u nastavku.

Završen je 23. Rally Opatija. Opatijska rivijera i obronci Ćićarije u organizaciji AK Opatija i suorganizatora AK Rijeka i AK Ina Millenium ovaj vikend ugostili su neke od najpoznatijih imena hrvatskog rallya.

Petak, 24. listopad prošao je u tehničkim formalnostima kada su obavljene verifikacije dokumenata vozača i tehnički pregled vozila. Prijavljene je ukupno 32 posade, a na Shakedownu koji je započeo u 14h sudjelovale su 23. Ceremonijalnim startom, koji se ove godine odvijao na glavnoj opatijskoj prometnici te time doprinjelo atraktivnosti same manifestacije, službeno je započelo natjecanje.

Ovogodišnje izdanje rallya vozilo se itinererom dugim 354,70 km u sklopu čega su osam brzinskih ispita ukupne duljine 110,54 km. Natjecateljski dio manifestacije počeo je u petak nakon 18h gdje su posade prošle dva atraktivna noćna brzinska ispita (Breza 1 i 2) koja su se vozila na potezu od mjesta Ružići do Petrolejske ceste. Dva brzinca, duljine nešto više od 6 kilometara, najbrže je prošao bračni par Hrvatin – Hrvatin i samim tim završili kao pobjednici prvog dana natjecanja.

U subotu, 25. listopada, vozači su krenuli s opatijskog mula točno u 9:01h prema servisnom parkiralištu na Preluci nakon čega su uslijedila tri brzinska ispita: Brest, Račja Vas i Mune. Nakon odvoženih 5 brzinskih ispita 1. Mjesto preuzela je posada Szilagyi – Csanyi s ukupnim vremenom 35:12.2, dok su nažalost posada Hrvatin – Hrvatin, izletjevši s ceste, morali prekinuti svoje natjecanje i odustati od borbe za prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je posadi Prodan – Draženović iz AK Opatija Motorsport sa ukupnim vremenom 35:44.6. Nakon predgrupiranja na opatijskom mulu, uslijedila su posljednja tri brzinska ispita koja su se vozila po istim dionicama u suprotnom smjeru.

Unatoč odličnim vremenskim uvjetima i suhoj cesti, od ukupno prijavljene 32 posade, na cilj su stigle samo 18.

Završni rezultati međutim ipak nisu iznenadili te su pobjednici 23. Rallya Opatija posada Janos Szilagyi – Botond Csanyi sa Mitscubishi Lancer Evo IX koji su prvo mjesto preuzeli u 4 brzincu i zadržali do samog kraja natjecanja. Iako su mađarskog podrijetla, na natjecanju su sudjelovali kao posada AK Delta Sport. Njihov završni rezultat je 1:03:26.0. Drugo mjesto je pripalo posadi Prodan – Draženović, koji su u svojoj 3. Klasi osvojili 1. mjesto. Njihov završni rezultat je 1:04:41.3. Posada Trani – Vošinek iz Slovenije u zadnjem brzincu preuzeli su 3 mjesto svojim sunarodnjacima Premrl – Brešer koji su morali odustati zbog izlijetanja sa ceste.

Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održala se u Hotelu „4 Opatijska Cvijeta“ s početkom u 21h.

You have no rights to post comments