"23. Rally Opatija - Gem, set, meč", Rene Pintar

23. Rally Opatija... kako započeti press obavijest, a da se nešto ne preskoči, a da se napiše sve što se događalo prije natjecanja, na natjecanju te poslije natjecanja. Kronologija je zeznuta disciplina, uostalom i Rally je takav. Sa klupske adrese prema Opatiji otišlo je 6 prijavnih listova za natjecanje. Svih šest posada imalo je neki svoj cilj na Opatijskom Rally-u. Naravno, prvi cilj je da svi ugledaju ciljnu zastavicu te da sa što manje problema postignu što bolji rezultat. Posada Szilagyi-Csanyi u iznajmljenom Miceku pokušat će na ovom rally-u pronaći najbolji setup za jurnjavu na brzincima, jer na brzincima, jer na Moslavini nisu baš bili zadovoljni. Szabolcs Varkonyi nikako da odvozi rally bez problema, Boro Mateša i Zoran Harapin su nakon propuštenog Croatia Rally-a puni snage i želje za dobrim rezultatom. Mladi lavovi Tin Tomljanović i Tomislav Tomašković u Opatiju su krenuli sa nadom da bi još jednom mogli konkurirati u samom vrhu svoje klase 4. Mario Bahorić će svojim velikim iskustvom pomoći Luki Dančuloviću da savlada sve zamke Opatijskih brzinaca. Sa najviše problema prije rally-a krenuo je Karl Rumpler. Njegova stalna suvozačica Maria nije mogla u Opatiju, pa se Karl morao odlučiti na angažman drugog suvozača. Na suvozačko mjesto uskočio je Rene Pintar. Karl se ove sezone bori za ukupnu pobjedu klase 5 u Prvenstvu Hrvatske te bi mu propuštanje ovog rally-a bio prevelik gubitak bodova. I sve to skupa kad se pogleda ovako na papiru, i nisu neki problemi, no sve posade imale su negdje u podsvjesti još jednu bitnu činjenicu: u konkurenciji klubova, AK Delta Sport imao je prvu „match loptu“. U prilici smo da već na Opatiskom Rally-u osiguramo naslov prvaka u klupskoj konkrenciji. Pred svima nama bio je najveći mogući uspjeh najmlađeg kluba u Prvenstvu Hrvatske. U rally-u su prognoze i prerani zaključci jako nezahvalna stvar, jer natjecanje je gotovo tek kad sve posade ugledaju „parc ferme“ na kraju natjecanja. Pa čak niti tada, jer uvijek se čeka i službena objava rezultata od strane sportske komisije natjecanja.

Četvrtak, dan za verifikaciju i tehnički pregled vozila bi trebao biti laganini. No ipak nije sve kao „po špagi“....posada Rumpler-Pintar imaju problema sa mjehurićima zraka u kočionom sistemu Mitsubishi-a. Sva sreća pa u klubu imamo čovjeka koji se uvijek nađe tamo gdje treba. Anđelko Košec, dobri duh i mehaničar tima Tin-Tom, nesebično se ponudio riješiti problem na Miceku: nakon 56 minutne intervencije Karl i Rene mogli su odahnuti, jer je Anđelko istjerao sve mjehuriće iz Brembo sistema. Hvala ti Anđelko, da nije bilo tebe Micek i posada zasigurno nebi krenula prema startnom portalu natjecanja. Varkonyi je primjetio da njegova Honda ne diše punim plućima, motor nije primao gas kako se očekuje, no nadao se da će u petak biti sve OK!

Petak, sve naše posade, osim Tina i Tomislava, iskoristile su mogućnost da odu na shakedown-probu prije dva brzinska ispita koji su se vozili po mraku. Varkonyi i Honda potpisali su kapitulaciju, nažalost motor je „pukao“, Varkonyi i suvozač Berendi nisu niti krenuli prema startnom portalu u centru Opatije. Šteta.

Nakon svečanog starta u 18:00 sati iz centra Opatije, posade su se uputile prema dva noćna „laufa“ u Permanima. Mrkli mrak i niska temperatura doprinjeli su vrlo zanimljivim rezutatima. Problemi sa dodatnim svijetlima na Miceku imali su Janos i Botond, što je rezultiralo nešto slabijim vremenima na brzincima, dok su ostale naše posade bile više-manje zadovoljne postignutim plasmanima. Nakon prvog dana u vodstvu je bila posada domaćina, Tomas i Petra Hrvatin u Renault Clio RS. Za neke iznenađenje, a za znalce ne, jer se pokazalo da kontinuitet nastupa u Mitropa Cup-u sa vrlo jakom konkurencijom ipak donosi i iskustvo i brzinu.

U subotu je organizator postavio pred posade tri brzinska ispita koji su se vozili po dva puta. Trebalo je savladati nešto više od 98 km brzinaca. Najbolje su se snašli Janos i Botond, pobjedivši na četiri ispita, ostavili su konkurenciju iza sebe za više od minute te su na taj način ostvarili i ukupnu pobjedu na ovom natjecanju. Bila je to i prva „generalka“ za njih u ovoj sezoni. Posao im je svakako bio olakšan odustajanjem posada Šaškin-Klinc te Slovenaca Premrl-Brešan, no to ne umanjuje njihovu pobjedu, jer dok su bili u „igri“ svakako su konkurirali za ukupnu pobjedu na natjecanju.

Na drugom brzinskom ispitu dana ostajemo bez naše posade Boro Mateša-Zoran Harapin, „špera“ na Hondi nije izdržala te odustaju zbog tehničkog kvara.

Posada Rumpler-Pintar u nastojanju da na što sigurniji, a sa druge strane dovoljno brzi način ugledaju ciljnu zastavicu, borili su se sa malo drugačijim problemima. Naime, suvozač Rene imao je dosta tešku zadaću da Karlu čita zabilješke na engleskom jeziku. Na sporijim dijelovima brzinaca je to izvrsno funkcioniralo, no na brzim dionicama, nemogućnost Renea da čita jako brzo engleske zabilješke, pokazalo se ipak malo zahtjevnijom zadaćom. Nakon prvog kruga pronađen je kompromis te je posada ipak uspješno došla do cilja. U cijelu priču sa zabilješkama umješale su se i Reneove želučane tegobe; na dva brzinca bilo je zaista kritično. Na obostrano zadovoljstvo posada je zaključila da je ovaj rally ipak donio jedno novo iskustvo, a što je najbitnije Karl je ostao u igri za ukupnu pobjedu u klasi 5 u ovoj sezoni, prije zadnjeg natjecanja u Poreču. Završili su na desetom mjestu u generalnom poretku i drugom u klasi 5, odmah iza glavnih konkurenata posade Sandi Jugovac-Doriano Mlanović. Bravo Karl i Rene.

Tin i Tom odvozili su jako dobar rally, tijekom natjecanja bili su u poretku čak i ispred posade Rumpler-Pintar, no snaga automobila i dizanje tempa od strane Karla i Renea ipak je stavila stvari na svoje mjesto. Imali su „mladi lavovi“ i nekoliko opasnih drift-situacija, malo su sredili i limariju na stražnjem kraju svog auteka, no ipak su stigli do cilja. Bili su jedanaesti u generalnom poretku te izvrsni drugi u svojoj klasi 4. Ovim rezultatom dečki su potvrdili drugo mjesto u klasi na kraju sezone, dok će na zadnjem natjecanju sezone u Poreču imati priliku boriti se i za prvo mjesto. Ipak nećemo brzati, ne ovisi to samo o njima.

Naša četvrta posada koja je ugledala ciljni portal, bili su Luka Dančulović i Mario Bahorić. Ovo natjecanje bio je Lukin prvijenac na asfaltnoj podlozi i uopće prvi nastup na rally-u koji se je bodovao za Prvenstvo Hrvatske. Završili su na četrnaestom mjestu u generalnom poretku i četvrtom mjestu u klasi 4. Iza sebe su ostavili i neke iskusnije posade, završili su rally bez nekih većih problema te sebi i nama priuštili puno zadovoljstva. Prvi bodovi su upisani. Luka i Mario, očekujemo da i iduće sezone ostvarite još više iskustva i rezultata.

Par riječi i o statistici ovog natjecanja: za nastup na rally-u prijavilo se 35 posada, na startu se pojavilo 32 posade, a ciljni portal je ugledalo 18 posada. Ove brojke govore koliko je bio težak 23. Rally Opatija. Naše četiri posade, svojim ulaskom u cilj, uzele su „Gem“. U konkurenciji klubova, AK Delta Sport je bio prvi, uzeli smo „Set“, čime smo postali i prvaci, jedan rallly prije kraja sezone Rally Prvenstva Hrvatske u Poreču, i na taj način uzeli i „Match“.

Pobjedu smo proslavili na ciljnom portalu u centru Opatije, gdje su se svim našim posadama pridružili i naši vjerni navijači-članovi kao i članovi-suci koji su i na ovom natjecanju bili angažirani. Na svečanoj dodjeli nagrada za postignute rezultate, u „Milenij Grand Hotelu 4 Opatijska Cvijeta“, ponosno smo u zrak podignuli zaslužene nagrade. Čestitke i hvala svim posadama, sucima i navijačima. Vidimo se u Poreču za otprilike sedam dana.

You have no rights to post comments