Šebalj i Klinc: "Pobjeda unatoč osvojenoj tituli"

Objavljeno u: 12/11/2014 - 14:00 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Ovogodišnji porečki reli na startu je okupio 47 vozača iz nekoliko zemalja. Bodovao se kao posljednje natjecanje za prvenstvo Hrvatske i Slovenije. Sama startna lista favorizirala je Šebalja i Szilagya u Mitsubishijima, dok se velika borba najavljivala i u klasi R2.

Reli je započeo u petak brzincima za publiku u Taru i Poreču, dok je glavnina natjecanja održana u subotu na brzincima oko Oprtlja i Poreča. Szilagy je na početku relija dobro iskoristio probleme Šebalja, no na polovici relija Szilagy buši gumu i gubi dragocjenih 10 sekundi. U tom trenutku preostajala su četiri brzinca do kraja, a vodeće posade dijelila je samo jedna sekunda. Tada je pala kiša, a potom i noć. Šebalj je poveo i na kraju slavio sa 24 sekunde prednosti ispred Szilagya. Bitka za treće mjesto odlučena je u posljednjem krugu natjecanja između Prodana i Novaka. Prodan je sa Peugeotom 208 R2 na kraju ostavio Novaka 15 sekudni iza sebe.

Juraj Šebalj:
Rally je bio jako težak. Uz iznimno brze i skliske istarske ceste, vrijeme nam dodatno nije išlo na ruku. Dva dana smo vozili po kiši, gdje nije bilo mnogo mjesta za pogreške. Prije samog natjecanja imali smo dramu sa stražnjim diferencijalom, ali uz pomoć glavnog konkurenta - Szilagyeve momčadi, uspjeli smo promijeniti dio i startati na natjecanju. U prvom dijelu natejcanja smo malo zaostajali za Mađarom, da bi poslje stisli i na kraju slavili.

Toni Klinc:
Iako smo bili neopterećeni prvenstvom, jer smo naslov osvojili ranije, željeli smo svakako pobijediti, a to ne ostavlja mnogo prostora za kompromise, naročito ne na porečkim brzincima. Višednevni trud rad su se svakako isplatili, iako smo pred kraj natjecanja imali problema sa dodatnim svijetlima. Jura je riskirao i vozio neke dijelove "na slijepo" i tu smo stekli odlučujuću prednost.


Rezultati:

1. Šebalj-Klinc
2. Szilagy-Csany +24,8
3. Prodan-Draženović +2.30,9
4. Novak-Ocvrt +2.45,8

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments