Šebalj i Klinc: "Pobjeda unatoč osvojenoj tituli"

Objavljeno u: 12/11/2014 - 14:00 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Ovogodišnji porečki reli na startu je okupio 47 vozača iz nekoliko zemalja. Bodovao se kao posljednje natjecanje za prvenstvo Hrvatske i Slovenije. Sama startna lista favorizirala je Šebalja i Szilagya u Mitsubishijima, dok se velika borba najavljivala i u klasi R2.

Reli je započeo u petak brzincima za publiku u Taru i Poreču, dok je glavnina natjecanja održana u subotu na brzincima oko Oprtlja i Poreča. Szilagy je na početku relija dobro iskoristio probleme Šebalja, no na polovici relija Szilagy buši gumu i gubi dragocjenih 10 sekundi. U tom trenutku preostajala su četiri brzinca do kraja, a vodeće posade dijelila je samo jedna sekunda. Tada je pala kiša, a potom i noć. Šebalj je poveo i na kraju slavio sa 24 sekunde prednosti ispred Szilagya. Bitka za treće mjesto odlučena je u posljednjem krugu natjecanja između Prodana i Novaka. Prodan je sa Peugeotom 208 R2 na kraju ostavio Novaka 15 sekudni iza sebe.

Juraj Šebalj:
Rally je bio jako težak. Uz iznimno brze i skliske istarske ceste, vrijeme nam dodatno nije išlo na ruku. Dva dana smo vozili po kiši, gdje nije bilo mnogo mjesta za pogreške. Prije samog natjecanja imali smo dramu sa stražnjim diferencijalom, ali uz pomoć glavnog konkurenta - Szilagyeve momčadi, uspjeli smo promijeniti dio i startati na natjecanju. U prvom dijelu natejcanja smo malo zaostajali za Mađarom, da bi poslje stisli i na kraju slavili.

Toni Klinc:
Iako smo bili neopterećeni prvenstvom, jer smo naslov osvojili ranije, željeli smo svakako pobijediti, a to ne ostavlja mnogo prostora za kompromise, naročito ne na porečkim brzincima. Višednevni trud rad su se svakako isplatili, iako smo pred kraj natjecanja imali problema sa dodatnim svijetlima. Jura je riskirao i vozio neke dijelove "na slijepo" i tu smo stekli odlučujuću prednost.


Rezultati:

1. Šebalj-Klinc
2. Szilagy-Csany +24,8
3. Prodan-Draženović +2.30,9
4. Novak-Ocvrt +2.45,8

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments